Σάλος για το σεξιστικό συνέδριο Γονιμότητας – Απέσυρε την στήριξή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Πολλές είναι οι αντιδράσεις για ένα βίντεο που προβλήθηκε για το πρώτο πανελλήνιο «γονιμότητας» καθώς φέρεται να δείχνει σεξιστικά στερεότυπα για τις γυναίκες και την ηλικία τους. H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέσυρε την αιγίδα της από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 2-4 Ιουλίου 2021, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.

Λίγο νωρίτερα αποσύρθηκαν από χορηγοί επικοινωνίας η ΕΡΤ και το ΑΠΕ μετά από ανάρτηση του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Θοδωρή Λιβάνιου.

Τι αναφέρει το επίμαχο βίντεο:

Από το διαφημιστικό βίντεο του Συνεδρίου, μάθαμε πως οι γυναίκες εκτός από το προπατορικό αμάρτημα ευθύνονται και για την υπογεννητικότητα.

Η πρωταγωνίστρια του βίντεο ασχολήθηκε με την εκπαίδευση και την καριέρα της, αναβάλλοντας το σημαντικότερο πράγμα για το οποίο προορίζεται, την μητρότητα. Ξαφνικά ξυπνά μπροστά από μία τούρτα γενεθλίων με τα κεράκια να δείχνουν το τρομακτικό νούμερο 41.

Μπροστά από αυτήν την «εφιαλτική» τούρτα στέκεται η γυναίκα του σποτ, η οποία ακούει την φωνή της αλήθειας να λέει: «Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. «Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;» Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις, ότι αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα». «Τι έχω κάνει λάθος;» ρωτάει τρομαγμένη η πρωταγωνίστρια; «Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες» απαντά η φωνή.

Αντέδρασε και η Καίτη Γαρμπή

Η Καίτη Γαρμπή όταν της ζητήθηκε να βοηθήσει στην προσπάθεια, σύμφωνα με πληροφορίες σοκαρίστηκε όταν είδε το αποτέλεσμα και εναντιώθηκε σε όλο αυτό το εγχείρημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ