Σακελλαρίδης: Ρατσιστική και ξενόφοβη η Ελλάδα

«Η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας, τα οποία οξύνθηκαν κατά την περίοδο της κρίσης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Η πρόσφατη έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης υπενθυμίζει ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας, τα οποία οξύνθηκαν κατά την περίοδο της κρίσης», δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία στη χώρα μας και συμπλήρωσε: «Οφείλουμε ως κοινωνία να κοιτάξουμε το πρόβλημα κατάματα και να σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε μπροστά στα αδιέξοδα του μίσους. Δυστυχώς, όπως σημειώνει και η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι προηγούμενες κυβερνήσεις όχι μόνο δεν καταπιάστηκαν ουσιαστικά με την αντιμετώπιση των φαινομένων, αλλά πολλές φορές τροφοδότησαν με τις πολιτικές τους το αδιέξοδο».

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κλείνοντας, ανέφερε ότι: «Οφείλουμε να εργαστούμε απαρέγκλιτα προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης μιας κοινωνίας ανεκτικότητας και ανθρωπισμού. Ήδη, η κυβέρνηση αυτή επιβεβαίωσε την προσήλωσή της στους στόχους αυτούς, με την ανακοίνωση του οριστικού κλεισίματος των απάνθρωπων κέντρων κράτησης μεταναστών, που αποτελούσε βασική σύσταση του Συμβουλίου προς τις ελληνικές αρχές. Ο δρόμος, όμως, παραμένει ακόμη μακρύς».

 

Διαβάστε επίσης:

ECRI- Κίτρινη κάρτα στις ελληνικές αρχές για το ρατσισμό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ