Ρουσόπουλος στον Realfm: Τουλάχιστον ένα χονδροειδές ψέμα από τον κ. Σημίτη – Τι έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου

“Ως προς την σπανιότητα των δηλώσεων του, είναι αληθές. Ο Κώστας Καραμανλής έχει μιλήσει βέβαια για δύο, τρία βασικά εθνικά θέματα, μίλησε για το Σκοπιανό, μίλησε την περίοδο του δημοψηφίσματος, μίλησε και σε προεκλογικές περιόδους και βεβαίως στην περίοδο που χρειάστηκε να στηρίξει το κόμμα και τους αρχηγούς που μετά από αυτόν ανέλαβαν την ηγεσία είτε είναι ο Αντώνης Σαμαράς είτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Άρα είναι όντως σπάνιες οι εμφανίσεις του, εγώ δεν είμαι εκπρόσωπός του, μπορεί να έχουμε φιλική σχέση και να την διατηρούμε εδώ και πολλά χρόνια, αλλά εκτιμώ από τη στιγμή που ο ίδιος εκτιμά ότι δεν χρειάζεται να γίνουν περισσότερες, το σέβομαι” είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Θοδωρής Ρουσόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Δημιουργεί μια αίσθηση ότι αντιπαρατίθεται και αν είναι περίοδος αυτή να αντιπαρατίθενται δύο πρώην υπουργοί. Θέλω να θυμίσω ότι έτσι ξεκινά ο Καραμανλής τη δήλωσή του, λέγοντας “έχω πάντα επιφυλάξεις ως προς το κατά πόσο αυτές οι δημόσιες τοποθετήσεις διευκολύνουν τον χειρισμό κρίσιμων εθνικών θεμάτων και μάλιστα σε μια δύσκολη φάση που είναι τώρα σε εξέλιξη”. Αλλά αν δεν απαντούσε και τώρα σε αυτό το οποίο αναφέρει ο κ. Σημίτης, το οποίο περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα χονδροειδές ψέμα και περιλαμβάνει και μια εκτίμηση για τα εθνικά θέματα που είναι μακράν όλων των εκτιμήσεων που είχαν όλοι οι Πρωθυπουργοί, πλην του κ. Σημίτη, μέχρι σήμερα” ανέφερε.

“Το χονδροειδές ψέμα έχει να κάνει με μια δήθεν συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του κ. Σημίτη, του κ. Καραμανλή και του κ. Μολυβιάτη, η οποία σας διαβεβαιώ ουδέποτε έλαβε χώρα. Ο κ. Σημίτης λέει ότι μετά τις εκλογές προσκάλεσε τον κ. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκτιμώ ότι ήταν ατυχής η έκφρασή του γιατί μετά τις εκλογές ο εκλεγείς Πρωθυπουργός δεν χρειάζεται πρόσκληση για να πάει. Ορκίζεται και πηγαίνει. Αυτό είναι το λιγότερο. Μετά τις εκλογές ανακοινώθηκε η κυβέρνηση την Τρίτη, επειδή ήμουν κυβερνητικός εκπρόσωπος την ανακοίνωσα στο Ζάππειο την Τρίτη το απόγευμα. Το πρωί της Τετάρτης πήγαμε στο Προεδρικό Μέγαρο, ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο αείμνηστος Κωστής Στεφανόπουλος, ορκίστηκε πρώτα ο Πρωθυπουργός και μετά οι υπουργοί. Περάσαμε απέναντι στη Βασιλέως Γεωργίου, από το Προεδρικό Μέγαρο στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Κώστας Καραμανλής νέος Πρωθυπουργός, εγώ ορκισθείς μόλις υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος και μαζί μας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Γραμματέας της ΝΔ. Μας υποδέχθηκε ο κ. Σημίτης στο γραφείο του, ήταν ο αείμνηστος Νίκος Θέμελης, με τον οποίον διατηρούσα μια εξαιρετική, καλή προσωπική σχέση από την περίοδο που ήμουν δημοσιογράφος και μείναμε μετά αφότου έφυγαν τα συνεργεία και οι δημοσιογράφοι για λιγότερο από μισή ώρα, συνολικά με τη φωτογράφηση κτλ, όπου δεν υπήρχε βεβαίως ο Μολυβιάτης και η συζήτηση, ήταν μια γενική συζήτηση. Ο κ. Σημίτης είναι αλήθεια έκανε μια αναφορά σε δύο – τρία θέματα. Το ένα ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, μίλησε για τα ελληνοτουρκικά εκφράζοντας την επιθυμία του να συνεχιστεί ο διάλογος και να μπορέσουμε να βρούμε κάποιες λύσεις. Ήταν μια γενική ουσιαστικά κουβέντα και μίλησε αν δεν με απατά η μνήμη μου και για ένα τρίτο θέμα που είχε να κάνει με το Ελληνικό και το ότι έπρεπε να ξεκινήσουν οι προσπάθειες για να αξιοποιηθεί. Τώρα αν ειπώθηκε και ένα τέταρτο ήσσονος σημασίας, δεν το θυμάμαι. Αυτό έγινε, δεν καταλαβαίνω γιατί κατασκευάσει μια συζήτηση, στην οποία δήθεν ήταν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και στενός συνεργάτης του κ. Καραμανλή, ο κ. Μολυβιάτης, και μάλιστα αναφέρεται και σε διάλογο. Ότι είπε ο κ. Σημίτης για τις διερευνητικές και για το Ελσίνκι και δήθεν τον διέκοψε ο κ. Μολυβιάτης και του είπε όχι δεν θα τα συζητήσουμε αυτά γιατί εμείς έχουμε άλλη άποψη. Ουδέποτε συνέβησαν αυτά” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ