“Ρουσφετολογία και λάσπη…”

Για “όργιο ρουσφετολογίας και παλαιοκομματισμού στους διαδρόμους της Βουλής που παρέσυρε αναπτυξιακή ρύθμιση, για την πιστοποίηση των τεχνικών επαγγελμάτων” κάνει λόγο το Τέχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Διαβάστε την ανακοίνωση:

Στη μυθικής αξίας συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, με θέμα “Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημόσιων Έργων και άλλες διατάξεις” το βράδυ της 3ης Απριλίου 2012, παρακολουθήσαμε, για μια ακόμη φορά, ένα όργιο ρουσφετολογίας, ψηφοθηρίας, παλαιοκομματισμού, λάσπης και παραπλάνησης του Κοινοβουλίου και του ελληνικού Λαού. Μια ντροπή για τη δημοκρατία, το κοινοβούλιο και τον πολιτικό κόσμο.

Συγκεκριμένα, στο Σχέδιο Νόμου του ΥΠΥΜΕΔΙ υπήρχαν άρθρα που αφορούσαν ένα από τα “μεγαλύτερα θέματα” της ανάπτυξης της χώρας: την απελευθέρωση των ταξί και των βυτιοφόρων.

Επίσης, υπήρχαν ρυθμίσεις για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, για το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), για τα Δημόσια Έργα και τα συνήθη άρθρα του Υπουργείου Τουρισμού, σε σχέδια Νόμου άλλων Υπουργείων.

Είναι προφανές ότι το άνοιγμα των επαγγελμάτων έγινε κυρίως, για να μην πούμε μόνο, για τα επιστημονικά επαγγέλματα και κυρίως για Μηχανικούς και Δικηγόρους.

Είναι, επίσης, γνωστό σε όλους και ακούστηκε από όλα τα κόμματα ότι δεν μπορεί να υπάρχουν συνεχείς ρουσφετολογικές τροπολογίες.

Αυτό που, όμως, ακολούθησε είναι ακριβώς το αντίθετο. Αποσύρθηκαν διατάξεις μετά από “συγκλονιστικές” παρεμβάσεις, παλινωδίες και την νέου τύπου διαβούλευση των διαδρόμων, ενώ ψηφίστηκαν τροπολογίες και τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής.”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ