Ρουπακιώτης: Μας πνίγει η διαφθορά

Ρουπακιώτης: Μας πνίγει η διαφθορά

Με δραματικούς τόνους περιέγραψε την κατάσταση με τη διαφθορά ο Αντώνης Ρουπακιώτης. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, μίλησε σε ημερίδα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και είπε: «Η ελληνική κοινωνία κινδυνεύει να πνιγεί από τη διαφθορά, από πάνω ως κάτω. Η διαφθορά καταλαμβάνει το σύμπαν της κοινωνίας και περιλαμβάνει πολιτικούς, επιχειρηματίες, πανεπιστημιακούς, την εκκλησία και τα δικαστήρια».

Από τον κ. Ρουπακιώτη δεν θα μπορούσε να “ξεφύγει” η Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι ο μόνος δρόμος είναι η θεσμική οργάνωση και όχι ένα «κόμμα που καταλύει τον νόμο».

«Από τη στιγμή που υπάρχουν οι συνέπειες της διαφθοράς χάθηκε η πίστη του πολίτη στη θεσμική οργάνωση της κοινωνίας. Και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο, γιατί οι πολίτες στη μεγάλη κρίση αναζητούν να ακουμπήσουν κάπου. Ένα κόμμα έρχεται και υπόσχεται να δίνει λύσεις υποκαθιστώντας τους νόμους. Λέει θα πάρει στα χέρια του το νόμο και καταλύει το νόμο. Αν οι πολίτες δεν πιστεύουν στη θεσμική οργάνωση και αναζητούν τέτοιες λύσεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Άλλος δρόμος από την θεσμική οργάνωση δεν υπάρχει και πρέπει όλοι να το αντιληφθούν», είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ