Ρωμανός στον Realfm 97,8: Καμία χώρα δεν έχει βρει το μαγικό κουμπί για την ακρίβεια – Πρωτόγνωροι σε ένταση και αριθμό οι έλεγχοι

«Δεν είναι μεν το καλύτερο μια αντιπαράθεση με τον Παύλο Πολάκη αλλά είναι συνηθισμένο για εμένα γιατί είναι κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές» τόνισε ο Νίκος Ρωμανός στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελατόλλα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε ότι πίσω από τη δήλωση Κασσελάκη για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη χώρα μας «διέκρινα μια λαϊκίστικη αντιπολίτευση. Αυτό μου θύμισε ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, παλιές εποχές».

Μιλώντας για την ακρίβεια ο κ. Ρωμανός υποστήριξε ότι «είναι πράγματι το νούμερο ένα πρόβλημα. Πριν από λίγο ενημερώθηκα για το πρόστιμο των 2 εκατ. ευρώ για πλασματικές εκπτώσεις- συνολικά πρέπει να έχουμε ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ στα πρόστιμα για πλασματικές εκπτώσεις ενώ έχουμε ξεπεράσει τα 11 εκατ. ευρώ ως προς τα πρόστιμα για αισχροκέρδεια. Διαρκώς κάθε εβδομάδα ανακοινώνεται και ένα νέο πρόστιμο που σημαίνει ότι έχει προηγηθεί και ένας ενδελεχής έλεγχος. Οι έλεγχοι είναι πρωτόγνωροι σε ένταση και αριθμό με χειροπιαστά αποτελέσματα. Το μισό αυτών των ποσών έχει εισρεύσει στα κρατικά ταμεία. Όλες αυτές οι εταιρείες στη συνέχεια έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τις τιμές και έτσι κερδίζει ο καταναλωτής».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η παγκόσμια πληθωριστική κρίση είναι ένα πολυδιάστατο και πολυσύνθετο φαινόμενο, τα δεδομένα όμως δείχνουν ότι είμαστε κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης στον πληθωρισμό και νομίζω επειδή είναι υπαρκτό το πρόβλημα- κανείς δεν θα κρυφτεί ή θα πανηγυρίσει για την κατάσταση- δεν έχει βρει καμία χώρα το μαγικό κουμπί για να το λύσει και αυτό που κάνουμε είναι να προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που έχουμε, προκειμένου να πολεμάμε καθημερινά το πρόβλημα ώσπου να υποχωρήσει. Ήδη φαίνονται τα πρώτα σημάδια ότι δεν θα είναι πολύ μακρύς αυτός ο δρόμος αλλά προφανώς δεν νομίζω ότι είναι και ασφαλές να κάνει κανείς προβλέψεις. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι αυξάνοντας τα εισοδήματα των πολιτών, επιχειρώντας και αντιμετωπίζοντας φαινόμενα αισχροκέρδειας με όλα αυτά να συγκρατούμε τις τιμές και να πετυχαίνουμε καλύτερες τιμές στο ράφι».

Για τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος και το «μπέρδεμα» που έχει προκληθεί, ο κ. Ρωμανός είπε:

«Πριν βγει αυτή η κατηγοριοποίηση υπήρχαν δεκάδες ή εκατοντάδες διαφορετικά τιμολόγια στην αγορά. Εμείς προσπαθούμε να κατηγοριοποιήσουμε τα τιμολόγια ώστε αυτό να διευκολύνει την αύξηση του ανταγωνισμού και την αύξηση της διαφάνειας ώστε να πέσουν οι τιμές».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ