Ρωμανός: Ελπίζω εκείνοι που φώναζαν ότι δεν είναι αυτοσκοπός η Εθνική Άμυνα, να καταλαβαίνουν πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του σχετικά με την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία άσκησε ο Νίκος Ρωμανός, διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας νωρίτερα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον AΝΤ1.

Συγκεκριμένα ο κ. Ρωμανός τόνισε: «Δεν γίνεται να λέμε γενικά και αόριστα ότι είμαστε υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης – που προφανώς είμαστε. Και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να μπερδεύει και το σήμα της ειρήνης με το σήμα της Mercedes. Δεν γίνεται να βλέπω ανακοινώσεις και non papers που δεν έχουν καν μέσα τη λέξη Ρωσία. Δεν μπορεί δηλαδή να τηρείς ίσες αποστάσεις ή να φοβάσαι να πεις τα πράγματα με το όνομά τους και δεν μπορεί φυσικά ευρωβουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Αρβανίτης, να κάνει σημαία τις ίσες αποστάσεις μεταξύ θύτη και θύματος. Αυτό ας το συμφωνήσουμε. Ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του υπογράμμισε: «Ελπίζω αυτές τις ημέρες όλοι εκείνοι που πριν λίγες ημέρες φώναζαν ότι δεν είναι αυτοσκοπός η εθνική άμυνα, να καταλαβαίνουν πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι».

Σχολιάζοντας την ενεργειακή κρίση και την υιοθέτηση της πρότασης Μητσοτάκη για έκτακτα μέτρα για την ανάσχεση της από τη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Ρωμανός δήλωσε:
«Αναφέρομαι στο ενεργειακό με πολύ μεγάλη ευαισθησία γιατί αφορά όλους τους συμπολίτες μας και υπάρχει κόσμος που ξέρω πολύ καλά με τι δυσκολία παλεύει να πληρώσει τους λογαριασμούς του και τι νιώθει όταν βλέπει έναν λογαριασμό της ΔΕΗ, οπότε δεν θα μπω σε κανέναν διαξιφισμό. Όμως, δεν άκουσα από κανέναν το θετικό νέο της ημέρας, που είναι ότι η πρόταση Μητσοτάκη για ευρωπαϊκή απάντηση και νέο ευρωπαϊκό εργαλείο για την ανάσχεση της ενεργειακής κρίσης, μπήκε στα συμπεράσματα της χθεσινής Συνόδου. Γιατί τέτοια δυσανεξία στην αλήθεια; Γιατί τέτοια δυσανεξία στην άλλη άποψη; Μόνο λαϊκισμό και ψέμα αντέχετε;»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ