Ρήγας στον Realfm 97,8: Θα υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα μας και δεν θα επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο να αμφισβητηθεί οτιδήποτε

“Η Τουρκία έχει αυξήσει την ρητορική αλλά έχει κάνει και πράξεις αυτή τη στιγμή και στην ευρύτερη περιοχή όπου παραβιάζει ευθέως τα δικαιώματα θαλάσσης και τα κυριαρχικά δικαιώματα ανεξάρτητου κράτους. Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή από όλους. Έχουν ληφθεί όλες οι αποφάσεις και ενέργειες από την πλευρά μας διπλωματικές” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας,μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Να είναι όμως πάρα πολύ προσεκτική η Τουρκία από την μεριά μου έχω να πω, δεν διευκολύνει ούτε την καλή συνεργασία και κυρίως δεν διευκολύνει ούτε την δική της πορεία. Έχει απεμπολήσει το δικαίωμα της να θέλει να λέγεται χώρα που μπορεί να είναι ενταγμένη στην Ευρώπη, παραβιάζοντας διεθνείς συμβάσεις. Η χώρα μας και εμείς θα υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα και δεν θα επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο να αμφισβητηθεί οτιδήποτε” τόνισε.

“Οι Τούρκοι πιλότοι, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αυτή τη στιγμή, λόγω της κατάστασης που υπήρχε στη χώρα, αποδυναμωθεί και εκεί ελλοχεύει ο κίνδυνος, με τη μη ικανότητά τους, την εκπαίδευσή τους ενδεχομένως, με όλα αυτά που έχουν συμβεί να γίνει λάθος από την δική τους πλευρά. Οι δικές μας εντολές και ενέργειες είναι πάγιες, συγκεκριμένες και αυστηρότατες με την έννοια ότι τηρούν αυτά που πρέπει να τηρήσουμε, χωρίς καμία παραβίαση αλλά ταυτόχρονα υπερασπιζόμενοι την εθνική μας ανεξαρτησία” πρόσθεσε.

“Δεν έχει υπάρξει, όσον αφορά την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων μας, καμία απομείωση της ισχύος τους. έγινε τέτοια αξιοποίηση των χρημάτων έτσι ώστε κάθε ευρώ να πιάσει τρόπο και να μην συμβαίνουν όσα συνέβαιναν τα περασμένα χρόνια. Ότι αφορά την κούρσα των εξοπλισμών, δεν έχουμε καμία διάθεση να μπούμε. Πρέπει να μπαίνεις και να έχεις τέτοιους εξοπλισμούς και τέτοια δυνατότητα ώστε να είναι επαρκής η άμυνα της χώρας σου. Εμείς λοιπόν, με τις δυνατότητες και την λογική την οποία έχουμε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και τέτοια δεδομένα, δεν θέλω να μπω σε περαιτέρω ανάλυση, αλλά δεν χρειάζεται να υπάρχει καμία ανησυχία από τον ελληνικό λαό” ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ