Ρήγας στον Realfm 97,8 για Σκοπιανό: Τα εθνικά θέματα δεν μπορούν να είναι για μικροκομματική εκμετάλλευση

Αιχμές κατά της ΝΔ για τη στάση της στο θέμα των Σκοπίων άφησε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Η ΝΔ κάθε φορά ψάχνει να βρει ένα θέμα ώστε να δημιουργήσει πρόβλημα ή να σκέφτεται ότι μπορεί να δημιουργήσει. Ο στόχος της δεν είναι να υπάρξει καλυτέρευση της οικονομίας, ενός διαφορετικού τοπίου αλλά είναι η παλινόρθωση του παλιού, όχι μόνο σε πρόσωπα, αλλά και πολιτικές, πρακτικές, ήθος και αξίες” τόνισε, ενώ αναφορικά με το Σκοπιανό είπε η ΝΔ είναι αυτή που είχε διπλή γραμμή το 1992.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ντόρας Μπακογιάννη, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Να ακούσω την κ. Μπακογιάννη που έχει ξεφύγει τελείως; Θυμηθείτε τι έλεγε και τι λέει σήμερα και ποια ήταν η άποψη της ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πέσει η κυβέρνηση. Εντάξει τώρα τι να συζητήσουμε; Υπάρχει περίπτωση να μπορείς να κουβεντιάσεις με τέτοιες αντιλήψεις;”

Όπως είπε, με τη νέα ηγεσία στην ΠΓΔΜ υπάρχει ένα καλύτερο κλίμα και αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί και από τις δύο πλευρές προκειμένου να υπάρξει μια λύση σε ένα θέμα που δεν διευκολύνει και την καλή γειτονία και τις οικονομικές σχέσεις. “Η πολιτική που έχουμε ακολουθήσει είναι και πολύπλευρη και πολύ σοβαρή και φαίνεται ότι αποτελούμε πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η πρότασή μας οι σκέψεις για το θέμα των Σκοπίων” επεσήμανε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε: “Η χώρα μας έχει κάνει αυτή την προσπάθεια με πολύ συγκεκριμένους όρους και οδηγεί τα πράγματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να είναι η επόμενη μέρα πολύ καλύτερη στο σύνολο”.

Αναφορικά με τις θέσεις που έχει διατυπώσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για το Σκοπιανό, είπε:

“Είναι μια κυβέρνηση συμμαχική, που είναι ένα πείραμα το οποίο έχει αποτελέσματα. Έχουμε διαφορετικές γραμμές και καταγωγές και διαφορετική αντίληψη σε πολλά θέματα. Όμως είναι ένα πείραμα πολύ συγκεκριμένο και αποτελεσματικό όσον αφορά στην εθνική προσπάθεια. Και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό προς όλους.Εγώ μένω στη δήλωση του κ. Καμμένου ότι αν υπάρχει μια ευρεία συναίνεση δεν θα φέρει αντίρρηση. Από εκεί και πέρα θα τα δούμε όλα όταν ανοίξει το θέμα και γίνει η κουβέντα και πάρουν όλοι θέση επί του συγκεκριμένου. Και να θυμηθούν και όλοι ότι τα εθνικά θέματα δεν μπορούν να είναι για μικροκομματική εκμετάλλευση”.

Τέλος, σχετικά με την αίτηση ακύρωσης που υπέβαλε η κυβέρνηση κατά της απόφασης χορήγησης ασύλου σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε την ανάγκη να αποφασίσει επί του θέματος η Δικαιοσύνη. “Ούτε ο κ. Ερντογάν αποφασίζει, ούτε ο κ. Τσίπρας, ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε κανείς άλλος. Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει σε ένα κράτος δικαίου. Είναι η απάντηση στο τι σημαίνει για εμάς το κράτος δικαίου”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ