Ρήγας: Μην προσπαθούν κάποιοι να προσάψουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει σχέδιο διάλυσης κομμάτων

“Την επόμενη βδομάδα θα έρθει η Συμφωνία στη Βουλή και θα υπάρχει άπλετος χρόνος για να γίνει συζήτηση”, είπε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

“Ταυτόχρονα υπάρχει η ανοιχτή πρόσκληση του Πρωθυπουργού προς τον κ. Μητσοτάκη να γίνει δημόσια συζήτηση στην τηλεόραση, προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος αναλυτικά για τις διαφορετικές απόψεις. Ο κ. Μητσοτάκης όμως την έχει αρνηθεί γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, καθώς μετά και τη ρηματική διακοίνωση που μας έστειλαν οι βόρειοι γείτονές μας είναι ξεκάθαρο και σαφές ό,τι έχει να κάνει με τα επίδικα τα οποία επικαλείται”, δήλωσε ο κ. Ρήγας.

Αναφερόμενος στη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και στο εάν αποτελεί μήνυμα προς τα άλλα κόμματα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε: “Δεν είναι θέμα μηνύματος. Ο κ. Θεοδωράκης είχε πάρει μια σαφή θέση πολλούς μήνες νωρίτερα και ήταν ο λόγος για τον οποίο το Ποτάμι διαχώρισε τότε τη θέση του από το ΚΙΝΑΛ. Η ΝΔ εργαλειοποίησε ένα εθνικό θέμα προς όφελος των κομματικών της συμφερόντων, πιέζοντας για να πέσει η κυβέρνηση πριν ολοκληρώσει τη συνταγματική θητεία της. Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης όμως από την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής αυτό πια εκλείπει και πρέπει να άπαντες πάρουν θέση. Οι εθνικισμοί στη χώρα μας δημιούργησαν τεράστια προβλήματα και οδήγησαν κατά το παρελθόν σε μεγάλες εθνικές ήττες. Ειδικά ο προοδευτικός κόσμος καλείται να τοποθετηθεί για ένα θέμα που ταλαιπωρούσε τη χώρα επί δεκαετίες, αλλά όχι μόνο για αυτό. Είναι και τα θέματα της οικονομίας, της ανάπτυξης και της εργασίας. Η αναγκαιότητα λοιπόν για την ύπαρξη ενός ευρύτατου προοδευτικού μετώπου απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά είναι μεγαλύτερη από ποτέ”.

“Το ζήτημα δεν είναι το εάν οι εξελίξεις απειλούν ορισμένα κόμματα με διάλυση. Τα κόμματα έχουν προβλήματα ή διαλύονται όταν ξεφεύγουν από τις βασικές τους αρχές, άρα τα πρόσωπα που ακολουθούν ή συμμετέχουν σε θέσεις διαφοροποιούνται σε αυτές τις αποφάσεις. Εδώ τι έχουμε; Και το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ προηγούμενα είχαν πολύ διαφορετικές θέσεις για το Μακεδονικό. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για τη θεαματική στροφή στις απόψεις τους, ας μην προσπαθούν κάποιοι να προσάψουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει σχέδιο διάλυσης κομμάτων. Εμείς είμαστε σαφείς: Ο προοδευτικός κόσμος πρέπει να πάρει θέση”, ανέφερε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε:

“Ο κ. Παπανδρέου πήρε μια πολύ συγκεκριμένη θέση και είναι ιδιαίτερα θετική η στάση του. Ειδικά οι άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει τη χώρα από υψηλές θεσμικές θέσεις, όπως οι πρώην Πρωθυπουργοί, δεν θα πρέπει να κρύβονται πίσω από σκοπιμότητες. Αυτοί λοιπόν που διακυβέρνησαν τη χώρα, δεν είναι μόνο ο κ. Παπανδρέου, οφείλουν να βγουν και να μιλήσουν για όλα όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια”.

Σχετικά με τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας είπε μεταξύ άλλων ότι “η κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός της χώρας που έχει την ευθύνη για τον ορισμό του υπουργικού συμβουλίου και εγώ προσωπικά θεωρούμε ως πολύ θετικό ότι ο Ναύαρχος Αποστολάκης είναι αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας. Έχει και τη γνώση και τη συνέχεια σε ό,τι αφορά το επιχειρησιακό για να προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα με ασφάλεια τα εθνικά ζητήματα. Ταυτόχρονα, δίνουμε ένα μήνυμα για την εξασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή, πάντα στη βάση του ειρηνικού μας δόγματος, και ο κ. Αποστολάκης μπορεί να το υπερασπιστεί και να το υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

“Ο καθένας απέναντι σε κομβικά ζητήματα παίρνει συγκεκριμένη θέση και στάση. Οι άνθρωποι που είναι σε ένα πολιτικό φορέα δεν έχουν όλοι την ίδια στάση” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ρήγας.

Αναφερόμενος στη νομοθετική ρύθμιση για τα F-16, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι “η αναβάθμιση των F-16 που έχει προχωρήσει δεν είναι θέμα νομοσχεδίου. Αυτό που αναφέρετε αφορά μια τροπολογία η οποία θα δούμε με τι μορφή θα έρθει, θα το συζητήσουμε με τον κ. Αποστολάκη. Αφορά χρήματα τα οποία η Lockheed Martin ως εταιρεία οφείλει στην ελληνική βιομηχανία από προηγούμενες συμβάσεις. Θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια. Θα έρθει το επόμενο διάστημα, όπως και μια σειρά από νομοσχέδια, ανάμεσα τους και αυτό του ΥΠΕΘΑ με ζητήματα της αρμοδιότητάς μου, που επιλύουν προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ