Ρήγας: Η στάση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ εμπεριέχει στοιχεία ενοχής και πολιτικής συγκάλυψης

Την ανάγκη “το δημοκρατικό πολιτικό τόξο να μελετήσει άμεσα τρόπους, αφενός ενίσχυσης του ενδιαφέροντος των πολιτών απέναντι στην πολιτική και αφετέρου θωράκισης της κοινωνίας, απέναντι στο σαράκι της απαξίωσης της πολιτικής που εκτρέφει φασιστικές αντιλήψεις και αντίστοιχα πολιτικά μορφώματα”, επισήμανε μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ενίσχυσης απολιτικών τάσεων και απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών από το γενικότερο κλίμα σκανδαλολογίας.

Σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στο θέμα των σκανδάλων, υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη προσέγγιση τους, “ότι τάχα δηλαδή η αντιμετώπιση της διαφθοράς και ο επιμερισμός πολιτικών και ποινικών ευθυνών συνιστούν «σχέδιο εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων», εμπεριέχει στοιχεία ενοχής και πολιτικής συγκάλυψης των όσων έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια και τα οποία συνέβαλαν καθοριστικά στον εκτροχιασμό της χώρας και στην επιβολή των μνημονίων”. Κάλεσε, δε, τα δύο κόμματα να βγουν “να πουν καθαρά ότι πρέπει να υπάρχει ατιμωρησία για πράξεις πολιτικών προσώπων, εκτός εάν θεωρούν ότι όλα έγιναν καλώς, και η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και ο πλουτισμός πολιτικών προσώπων και η εν γένει διαφθορά στο δημόσιο βίο”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι “η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έχει εγκαταλείψει τις βασικές αρχές της σοσιαλδημοκρατίας, προσχωρώντας με φανατισμό στο νεοφιλελευθερισμό και επιλέγοντας ως στρατηγικό της αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ”. “Πάγια αντίληψή μας είναι οι συγκλίσεις που ευνοούν τον σκοπό μιας προοδευτικής διακυβέρνησης, στη βάση ενός προγράμματος που θα υπηρετεί τις ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας”, πρόσθεσε.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Ρήγας δήλωσε ότι “το σημαντικό δεν είναι κάποιος αριθμητικός πήχης, αλλά η επίτευξη πολιτικών στόχων, όπως είναι η ανάδειξη προοδευτικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών, που θα δουλέψουν στην κατεύθυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και της επίλυσης των προβλημάτων της κοινωνίας”.

Σε ερώτηση εάν θα υπάρξει ανασύνθεση του πολιτικού τοπίου με αφορμή το Σκοπιανό ο κ. Ρήγας επισήμανε ότι “οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας καλούνται να μην αφήσουν μια ιστορική ευκαιρία να πάει χαμένη και να αποδείξουν εάν πραγματικά θέλουν να δημιουργηθούν συνθήκες καλής γειτονίας και οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή”.

Για την πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας αφού υπενθύμισε τη “σταθερή και διαχρονική” ελληνική αντίδραση, “που δεν αφήνει περιθώρια” οι τουρκικές αμφισβητήσεις να παράξουν τετελεσμένα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “ένα «θερμό» επεισόδιο δεν θα είναι προς όφελος καμίας πλευράς. Η ίδια εκτίμηση νομίζω πως υπάρχει και από την πλευρά της τουρκικής ηγεσίας”.

Τέλος, επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. “Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, που ήδη υλοποιούνται, δεν είναι προεκλογικές εξαγγελίες ή παροχές. Αποτελούν το πρώτο μόνο μέρος της μεταμνημονιακής μας πολιτικής, της εφαρμογής του δικού μας προγράμματος. Να είσαστε σίγουροι ότι όταν έρθει η ώρα της κάλπης ο λαός θα βρεθεί ενώπιον συγκεκριμένων διλημμάτων και θα κάνει τις επιλογές του”, κατέληξε.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ