Ρήγας: Η κυβέρνηση έχει δείξει θετικά δείγματα γραφής

“Έχουν γίνει πάρα πολλά θετικά μέχρι τώρα. Στους εννέα μήνες αυτή η κυβέρνηση με όλα αυτά που είχε να αντιμετωπίσει, έχει δείξει θετικά δείγματα γραφής”, τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM.

Πέραν της διαπραγμάτευσης, “θέλουμε ν’ αλλάξουμε το μοντέλο της δημόσιας διοίκησης και να γίνουν μεγάλες τομές σε όλη τη λειτουργία του ελληνικού κράτους”, ανέφερε ο κ. Ρήγας – ειδάλλως δεν θα είναι δυνατόν να υλοποιηθεί το νέο παραγωγικό μοντέλο το οποίο η κυβέρνηση θέλει να τοποθετήσει στη θέση του παλιού “που κατέστρεψε την οικονομία”.

Ως προς το Ασφαλιστικό, ο Π. Ρήγας είπε ότι στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος χθες, έγινε αναλυτική συζήτηση και κατατέθηκαν σκέψεις και προτάσεις για το πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί. Μίλησε για ένα δύσκολο πρόβλημα, προσδιορίζοντας τις βασικές αιτίες της κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος στη “διαχρονική καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που έγινε από τις κυβερνήσεις τα τελευταία εξήντα δύο χρόνια και το κούρεμα των αποθεματικών”.

Σημείωσε ότι δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος αν δεν υπάρξει ανάπτυξη και απασχόληση και δεν μειωθεί η ανεργία, και πως “στην περίοδο που βρισκόμαστε, πρέπει να πάρουμε μέτρα για να μπορούν να έχουν συντάξεις και ασφαλιστική κάλυψη οι εργαζόμενοι”.

Η κυβέρνηση “προσπαθεί να βρει μέτρα και ισοδύναμα που δεν θα δημιουργούν πρόβλημα στο ασφαλιστικό και δεν θα επηρεάζουν καταρχήν τις χαμηλές συντάξεις”. “Ο κόσμος έχει τις αγωνίες του αλλά στηρίζει. Αναλάβαμε μια δύσκολη πορεία με δεδομένο τη συμφωνία που υπογράψαμε έχοντας δώσει μια πολύ μεγάλη μάχη. Είναι δύσκολες οι συνθήκες απέναντι σε ένα νεοφιλελεύθερο μπλοκ ισχυρό και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα”, τόνισε ο κ. Ρήγας.

Ως προς το σύστημα υγείας, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι το υπουργείο Υγείας καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να κρατηθεί το σύστημα υγείας και επίσης να ενισχυθεί με προσωπικό – ενώ πρόσθεσε πως θα γίνουν προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού το επόμενο διάστημα για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν.

Ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι “αν τελειώσουν όλα αυτά που είναι σε εκκρεμότητα μέχρι το τέλος του χρόνου, δηλαδή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το ασφαλιστικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και υπάρξει και η εκταμίευση των δόσεων που έχουν οριστικοποιηθεί, μας δίνεται η δυνατότητα, λαμβανομένου υπόψη ότι θα έχουμε ύφεση πολύ μικρότερη από ότι υπολογίζαμε, να προωθηθούν μέτρα για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας”.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να μην χάνονται χρήματα από το ΕΣΠΑ όπως χάνονταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά αντίθετα, “νέοι άνεργοι και νέοι επιστήμονες να μπορέσουν να εισέλθουν στην παραγωγική διαδικασία”, είπε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Ο Μανιάτης στον Τσακαλώτο: Η λέξη “σύντροφοι” αφορά σε Τσίπρα-Καμμένο – ΒΙΝΤΕΟ

Άγρια κόντρα του Τσακαλώτου με Μανιάτη – Κουτσούκο – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ