Ρήγας: Η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας είναι διασφαλισμένες

“Το ζήτημα με τον κ. Μητσοτάκη δεν είναι ότι έχει κάποια δυσκολία να διατυπώσει με σαφήνεια τις προτάσεις του και ότι παρεξηγούνται διαρκώς τα λεγόμενά του. Αυτό είναι το πραγματικό του πολιτικό πρόγραμμα. Όλα όσα έχει πει και συνεχίζει να λέει αυτή την περίοδο: η προσπάθειά του να φέρει στο δημόσιο διάλογο το σενάριο 7ήμερης εργασίας, η άποψη ότι το 8ωρο είναι ξεπερασμένο, η δέσμευση ότι θα ισχύσει ο κανόνας ένα προς πέντε και άρα δεν θα γίνουν προσλήψεις στο δημόσιο. Και μέσα σε όλα αυτά αποκάλυψε το σχέδιό του για τον χώρο της Υγείας, προτείνοντας κάτι χειρότερο από την ιδιωτικοποίηση, να είναι δηλαδή οι δημόσιοι υπάλληλοι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον ιδιώτη. Ο κόσμος της εργασίας, που πέρασε πολύ δύσκολα εξαιτίας της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, δεν πρέπει να επιτρέψει να γυρίσουμε πίσω σε τέτοιες καταστάσεις” δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1 “Για την Ελλάδα…” και τον Σπύρο Χαριτάτο.

“Είναι μέτρα τα οποία ευνοούν τους ανθρώπους της εργασίας, τους ανθρώπους που είχαν υποφέρει από την καταστροφική πολιτική της ΝΔ. Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πλήρως τι είναι τα όσα ψηφίζονται στη Βουλή τις τελευταίες μέρες, αν είναι δηλαδή ρουσφέτια ή στήριξη των κοινωνικών τάξεων που πέρασαν πολύ δύσκολα. Είναι πράγματα τα οποία αφορούν προβλήματα των εργαζομένων. Νομοθετούνται αυτή την περίοδο γιατί από τον Αύγουστο του 2018 βγήκαμε από τα μνημόνια, την επιτροπεία και την ασφυκτική δέσμευση, έχουμε δηλαδή εμείς πλέον τον πλήρη δημοσιονομικό έλεγχο της χώρας και εμείς αποφασίζουμε τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούμε” σχολίασε.

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα δήλωσε ότιΜπορώ να εγγυηθώ πλήρως ότι η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας είναι διασφαλισμένες. Να μην διανοηθεί κανένας να σκεφτεί διαφορετικά. Αυτό είναι η απάντησή μας προς τη σύμμαχο χώρα. Η χώρα μας είναι πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή και αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς. Η Τουρκία να είναι προσεκτική, δεν μπορεί να ερμηνεύει α λα καρτ το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις. Η όξυνση της τελευταίας περιόδου δεν είναι πρωτοφανής, ελλοχεύει ωστόσο ο κίνδυνος ενός ατυχήματος, λόγω μιας ανεπάρκειας ή μιας απειρίας των Τούρκων πιλότων. Πιστεύω στην ειρηνική επίλυση των προβλημάτων και η ισχυρή αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων μας Δυνάμεων είναι αυτή η οποία εγγυάται και την ειρήνη αλλά και την εθνική ανεξαρτησία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ