Ρεσιτάλ προκλήσεων και από τον Οκτάι: «Θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία στα νησιά αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε η Τουρκία, δια στόματος Φουάτ Οκτάι, ανεβάζοντας για άλλη μια φορά τους τόνους ζητώντας και πάλι αποστρατικοποίηση των νησιών.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι με δηλώσεις του από τα κατεχόμενα έχοντας στο πλευρό του τον Ερσίν Τατάρ αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε: «Αυτός που τα λέει αυτά και που εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου παραβιάζοντας κατάφωρα τις διεθνείς συμφωνίες είναι ο πρωθυπουργός μιας χώρας.

Εάν ο αφοπλισμός των νησιών στο Αιγαίο δεν πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία των νησιών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών. Ο στομαχόπονός τους είναι επειδή οι Τουρκοκύπριοι σήκωσαν κεφάλι, ζουν ελεύθεροι και ανεξάρτητοι με τη σημαία τους, τη γη τους και έχοντας τη δική τους εθνική βούληση», σημειώνοντας πως αν η Ελλάδα ζητήσει τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πραγματικότητα στην Κύπρο δεν πρόκειται να αλλάξει και η ιστορία στα Κατεχόμενα θα γραφτεί με τους μουτζαχεντίν».

Όσον αφορά το Κυπριακό υποστήριξε: «Η μόνη επιλογή που μπορεί ν’ ανοίξει τον δρόμο για τη λύση είναι η εκπροσώπηση της κυριαρχικής ισότητας του τουρκοκυπριακού λαού, της κυριαρχικής ισότητας του κράτους (τους) και του ίσου διεθνούς καθεστώτος. Μια τέτοια λύση θα συμβάλλει στο κλίμα συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος υποστήριξε ότι οι ειλικρινείς προσπάθειες της τουρκοκυπριακής πλευράς για λύση του Κυπριακού προς όφελος ολόκληρου του κυπριακού λαού έχουν υπονομευτεί από τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις της ελληνικής πλευράς η οποία συνεχίζει να το πράττει σήμερα. «Απλά με διαφορετικά παιχνίδια», σημείωσε.

Ο Οκτάι ανέφερε τέλος ότι «οι Ελλυνοκύπριοι θεωρούν τους εαυτούς τους ως τους μόνους ιδιοκτήτες του νησιού, δεν υπολογίζουν καθόλου τους Τουρκοκύπριους και προσπαθεί να καλύψει τα γεγονότα με ένα αναχρονιστικό πέπλο αδιαλλαξίας. «Αυτό είναι ένα όνειρο και δεν θα αποφέρει κανένα αποτέλεσμα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ