Ρευστό πολιτικό σκηνικό «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ

Ρευστό πολιτικό σκηνικό «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Την αξιοποίηση των σκανδάλων –που δεν αποκλείεται, όπως εκτιμά η Κουμουνδούρου, να οδηγήσουν και σε πρόωρες κάλπες– επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να ζητήσει με ένταση την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω του εκπροσώπου του Πάνου Σκουρλέτη, θέτει σειρά ερωτημάτων, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες:

• Ήταν το Τ.Τ. μια μεμονωμένη περίπτωση ή ανάλογες πρακτικές συναντώνται και σε άλλες τράπεζες;

• Υπάρχουν ακόμα και στις μέρες μας δανειοδοτήσεις επιχειρήσεων με ανορθόδοξα κριτήρια και πολιτική κάλυψη;

• Έχει ευθύνες η Τράπεζα της Ελλάδας ως εποπτεύων τραπεζικό, ίδρυμα;

• Αποτελεί πράξη συγκάλυψης η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην επικεφαλής του ΤΧΣ, η οποία σύμφωνα με τη δικογραφία, εμπλέκεται στην υπόθεση;

Η Κουμουνδούρου επιδιώκει να ταυτίσει τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο με την επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κ. Σακελλαρίου, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην αντικατάστασή της μετά το δικαστικό πόρισμα. Επίσης, εκτιμά ότι το σκάνδαλο του Τ.Τ. έχει και πρωθυπουργικές προεκτάσεις, καθώς αφορά πρόσωπα που συνδέθηκαν τόσο με τον Κώστα Καραμανλή όσο και με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Παράλληλα, αναμένει στη Βουλή, στα μέσα της εβδομάδος, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, κατά την παρουσίαση της ενδιάμεσης Έκθεσης για την οικονομία στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η Κουμουνδούρου εκτιμά πως τα σκάνδαλα οδηγούν σε ρευστοποίηση του πολιτικού συστήματος και πιθανότατα θα φέρουν πιο γρήγορα τις πρόωρες κάλπες.

Παραίτηση του υπουργού Οικονομικών

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει με ένταση την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, μετά τη δήλωσή του ότι του ζήτησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών να υποχωρήσει από το αίτημα για κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ