Ράνια Σβίγκου: Ιστορικό καθήκον μας να επιβεβαιώσουμε τις προσδοκίες χιλιάδων ανθρώπων

«Μετά το συνέδριό μας, και κυρίως μετά τις 15 Μάη, προχωράμε μπροστά με ενότητα, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία. Προχωράμε με μια άλλη δυναμική. Ταυτόχρονα, βέβαια, όσο αυξάνει η εμπιστοσύνη και η στήριξη, όσο ο κόσμος αγκαλιάζει το κόμμα, όσο αντιστοιχίζεται η πολιτική μας επιρροή στην οργανωτική μας δύναμη, με την ένταξη και συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων στο πολιτικό μας σχέδιο, τόσο μεγαλώνουν οι προσδοκίες του κόσμου, αλλά και οι ευθύνες μας», αναφέρει η Ράνια Σβίγκου, Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε συνέντευξη στην Αυγή της Κυριακής.

«Έχουμε ιστορικό καθήκον να τις επιβεβαιώσουμε. Σε αυτή τη νέα σελίδα, πρώτο μέλημα του κόμματος πρέπει να είναι η δημιουργική ένταξη των νέων μελών στις οργανώσεις», αναφέρει . Ο δεύτερος μεγάλος στόχος μας, αναφέρει η κ. Σβίγκου, είναι «η προετοιμασία του κόμματος για τις επερχόμενες εκλογές, που δεν θα αργήσουν να γίνουν. Οδηγός μας είναι η ομόφωνα ψηφισμένη Πολιτική Απόφαση του συνεδρίου, όπως και οι 5+1 δεσμεύσεις, τις οποίες κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο. Θα ακολουθήσει το κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιάσει ο πρόεδρος στη ΔΕΘ. Ένα πρόγραμμα που θα απαντά και θα δίνει αριστερές, προοδευτικές και ρεαλιστικές λύσεις σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας, που αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σκληρά από την ακρίβεια, την επισφάλεια, την αβεβαιότητα, από τις ακραίες νεοφιλελεύθερες εμμονές και το πελατειακό σύστημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ένα πρόγραμμα το οποίο θα μεριμνά για τη νέα γενιά, τη γενιά της επισφάλειας, της εργασιακής περιπλάνησης, των μισθών πείνας και της αβεβαιότητας για το αύριο. Σε αυτή τη γενιά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης χλευάζει όταν δεν επιστρατεύει την αστυνομική βία εναντίον της».

Η Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκτίμησε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, και θεωρώ ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως και όλες οι ηγεσίες των κομμάτων πέραν της δεξιάς και της ακροδεξιάς , θα λάβουν το μήνυμα της κάλπης. Το αίτημα να φύγει μια ώρα αρχύτερα η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι απλώς στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά αναγκαιότητα για τον λαό και τον τόπο. Μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει κοινωνικά δίκαιες απαντήσεις, ελπίδα και διέξοδο στην κοινωνία».

Για την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία η κ. Σβίγκου αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης, «στην περίπτωση της Ουκρανίας, όπως και γενικά στην εξωτερική πολιτική, πορεύεται με το δόγμα του «πιστού και πρόθυμου» συμμάχου των ισχυρών, και με τη λογική της χώρας ως «προκεχωρημένου φυλακίου της Δύσης». Πρόκειται για μια τακτική επικίνδυνη, επιζήμια για τα συμφέροντα της Ελλάδας, στον αντίποδα της ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ».

Για την ακρίβεια αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει τεράστιες ευθύνες για όσα δεν έκανε, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, που άρχισαν να εκτοξεύονται οι τιμές του ηλεκτρικού στη χώρα μας. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια στην ενέργεια, αλλά προσπαθεί και να κρύψει τα υπερκέρδη των παρόχων, με τροπολογίες στη βουλή. Καμαρώνει για την πορεία της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο, τη στιγμή που ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει το ηλεκτρικό. Δεν κάνει τίποτα για την ακρίβεια, την ώρα που οι πολίτες κόβουν ακόμα και από τα βασικά αγαθά. Φτωχοποιεί τον κόσμο, και μετά τους λέει και τζαμπατζήδες. Όμως η τραγωδία που ζουν καθημερινά τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχουν λύσεις που μπορούν να ανακουφίσουν τον κόσμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις έχει καταθέσει εδώ και καιρό. Βέβαια, έχουν δύο μεγάλα μειονεκτήματα: είναι αντίθετες με τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της κυβέρνησης, και με την εξυπηρέτηση συμφερόντων των διαφόρων καρτέλ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ