Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση πριν από λίγο με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της Έκτακτης Υπουργικής Συνόδου των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε η σημασία μείωσης των εντάσεων και εμπέδωσης κλίματος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει των κανόνων Διεθνούς Δικαίου και αρχής καλής γειτονίας.
Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί προσεχώς συνάντηση για συνομιλίες περί δραστηριοτήτων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).
Η μείωση της έντασης στην #Ανατολική_Μεσόγειο αλλά και η πραγματοποίηση συνάντησης για ΜΟΕ, ήταν στην ατζέντα της συνάντησής μου με τον Τούρκο ομόλογό μου κ. Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο της Έκτακτης Υπουργικής Συνόδου των ΥΠΑΜ του @NATO στις Βρυξέλλες.https://t.co/ohQxktU5ki pic.twitter.com/IvuPJXrb8I
— N Panagiotopoulos (@npanagioto) March 16, 2022
Τη συνάντηση ζήτησε ο Χουλουσί Ακάρ, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η συνάντηση, πιθανόν ζητήθηκε ώστε οι δύο υπουργοί να συζητήσουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.