“Πυρετός” διαβουλεύσεων πριν από το κρίσιμο Eurogroup

Με την προσδοκία να ληφθούν οι απαιτούμενες πολιτικές αποφάσεις και να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις, διεξήχθησαν το τελευταίο διήμερο έντονες διεργασίες στους κόλπους της ελληνικής κυβέρνησης, που κορυφώθηκαν με την σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

Επίσης, μέχρι αργά το βράδυ συνεχίζονταν η κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες, συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου το οικονομικό επιτελείο, όπου έγινε αποτίμηση των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group και προσδιορίστηκε η τακτική της κυβέρνησης ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Σήμερα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο επανέλαβε την θέση που έχει διατυπώσει από την περασμένη Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ότι «η κυβέρνηση αναμένει να υπάρξει καταγραφή της σημαντικής προόδου που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις, καθώς επίσης αναμένει να επιβεβαιωθεί στην πράξη η πρόθεση των εταίρων και των θεσμών για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία, στο πλαίσιο τόσο των συμφωνιών, όσο και της Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τόσο για την συζήτηση που έγινε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, όσο και στη συνεδρίαση της ΠΓ και του προεδρείου της ΚΟ δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με τις εκκρεμότητες ή την επίτευξη προόδου στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο κυβερνητική πηγή έκανε λόγο για «οριακές καταστάσεις» που απαιτούν πολιτική παρέμβαση.

Το βασικό πολιτικό σημείο που επιβεβαιώθηκε και σήμερα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, είναι ότι ισχύει θέση «για την ανάγκη επίτευξης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, που θα κινείται στο πλαίσιο της πρόσφατης λαϊκής εντολής».

Την Πολιτική Γραμματεία και το προεδρείο της ΚΟ ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος αποχώρησε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο και επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ενημέρωση. 

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

Συμφωνία στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής ο στόχος της κυβέρνησης

Τσίπρας: Θέλουμε στο Eurogroup να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου

Καμμένος: Αισιόδοξος για το Eurogroup της Δευτέρας – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.