Πυρά του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Άδωνι

Πυρά του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Άδωνι

«Η αναξιοπιστία των δηλώσεων του Υπουργού Υγείας δοκιμάζει καθημερινά τις αντοχές των εργαζομένων στην Υγεία αλλά και των πολιτών που αναζητούν υγειονομική περίθαλψη» αναφέρεται σε σχόλιο του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Έχοντας ως μοναδική του αγωνία να είναι συνεπής στις ανθρωποκτόνες μνημονιακές υποχρεώσεις τις οποίες υπηρετεί με υπερβάλλοντα ζήλο, με τις σημερινές του δηλώσεις ο κ. Γεωργιάδης ουσιαστικά επιβεβαίωσε το αλαλούμ που θα επικρατήσει στο δημόσιο σύστημα υγείας από το κλείσιμο των νοσοκομείων καταρχήν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Το δήθεν σχέδιο έκτακτης ανάγκης που περιγράφει, μειώνει τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών νοσηλείας, αναβάλλει προγραμματισμένα χειρουργεία, περιορίζει τις εισαγωγές στα δημόσια νοσοκομεία, μετακινεί ασθενείς σε άγνωστη κατεύθυνση από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, επαναφέρει τα ράντζα ως βασική επιλογή νοσηλείας και θέτει έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό υγειονομικών σε διαθεσιμότητα – απόλυση με ένα γαϊτανάκι απροσδιόριστων μετακινήσεων.

Οι επικοινωνιακές φιοριτούρες για συνεργασία με τα στρατιωτικά νοσοκομεία, για βελτίωση της νοσοκομειακής περίθαλψης και για αύξηση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών έχουν ξανακουστεί από τους προκατόχους του κ.κ. Λοβέρδο, Λυκουρέντζο και Σαλμά κάθε φορά που ήθελαν να συγκαλύψουν το καταστροφικό τους έργο στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Οι αντικοινωνικές αυτές πολιτικές στο χώρο της υγείας απειλούν ευθέως το δικαίωμα στη ζωή και πρέπει να ανατραπούν με τον κοινό αγώνα των υγειονομικών και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ