Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της πανδημίας: Κάθε μέρα που περνά ο Μητσοτάκης επιβεβαιώνει πόσο επικίνδυνος είναι

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας. Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για “χάος” και καταλογίζει ευθύνες στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι “κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει πόσο επικίνδυνος είναι” και ότι συνεχίζει να στέλνει “λάθος μηνύματα στους πολίτες”, με αφορμή τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα rapid test.

Αναλυτικά, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση: “Κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει πόσο επικίνδυνος είναι. Από εκεί που τόσους μήνες ανόητα μιλούσε για πανδημία ανεμβολίαστων, στέλνοντας λάθος μηνύματα εφησυχασμού, ξαφνικά ανακάλυψε ότι πρέπει να γίνονται μαζικοί έλεγχοι και τεστ σε όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ειδικά την περίοδο των γιορτών που υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός των πολιτών. Με λίγα λόγια παραδέχεται πως οδήγησε στο σημερινό χάος της πανδημίας”.

Ακόμα και τώρα όμως, υπογραμμίζουν από την αξιωματική αντιπολίτευση, “αντί για μαζική αποζημίωση των υποχρεωτικών τεστ από το κράτος, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τα λάθος μηνύματα στους πολίτες, αφού δια του εκπροσώπου του είπε ξεκάθαρα σήμερα ότι αν αποφασιστεί rapid test και για τους εμβολιασμένους το κόστος θα το αναλαμβάνουν οι ίδιοι. Δηλαδή «αν θέλετε να προστατευθείτε και να προστατέψετε τους γύρω σας, πληρώστε από την τσέπη σας». Αντί για αλληλεγγύη και συλλογική αντιμετώπιση, ατομική ευθύνη και επιβάρυνση. Η απόλυτη συνταγή αποτυχίας”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ