Πυρά Παφίλη κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Επίθεση τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους, αλλά υπηρετούν το ίδιο «σάπιο σύστημα» και τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές.

«Μόνο με το ΚΚΕ μπορεί να κάνει τη διαφορά ο ελληνικός λαός γιατί εμείς είμαστε δίπλα του στους αγώνες», τόνισε ο κ. Παφίλης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019.

«Με την αντιπαράθεση τους, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα θέλουν να εγκλωβίσουν το λαό σε ένα καινούριο δίπολο, που όμως το ζήσαμε και παλιότερα», ανέφερε ο κ. Παφίλης και πρόσθεσε ότι η στάση τους «μοιάζει με θέατρο που αλλάζουν οι ηθοποιοί και το έργο παραμένει το ίδιο, γιατί κινούνται στην ίδια στρατηγική, η οποία δεν αφορά τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων».

«Οι όποιες διαφορές έχουν στο “μείγμα” της πολιτικής τους ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξανεμίζονται τελείως. Είτε με το ένα “μείγμα”, είτε με το άλλο, οι εργαζόμενοι ζουν χειρότερα. Ούτε η αναπαλαίωση όμως χωράει πια, ούτε η καλλιέργεια αυταπατών», υπογράμμισε ο κ. Παφίλης.

Ακόμη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ υποστήριξε ότι τη μεγαλύτερη ζημιά που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι προβάλει αυταπάτες για έναν ανθρώπινο καπιταλισμό ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έγινε πλυντήριο του ιμπεριαλισμού και των δολοφόνων των λαών».

«Οι σημαίες των ιμπεριαλιστών που είναι βαμμένες με αίμα και ιδρώτα εκατομμυρίων ανθρώπων δεν χωράνε δίπλα στις σημαίες του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ», κατέληξε ο κ. Παφίλης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.