Πυρά Κουμουτσάκου κατά Πολάκη και της Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, και βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «αντιδημοκρατικές πρακτικές», ενώ σχολίασε  τη σημερινή απόφαση της Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο κ.Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αρχικά, δήλωσε: «Όσο σκοτεινιάζει ο πολιτικός της ορίζοντας, τόσο η Κυβέρνηση βυθίζεται σε έλος αυταρχισμού. Τα σημάδια είναι πολλά, ανησυχητικά, επαναλαμβανόμενα. Κάθε μέρα βλέπουμε χτυπήματα στη Δημοκρατία», και πρόσθεσε: «Σκοτεινές εικόνες κυβερνητικού αυταρχισμού εκπέμπει, σταθερά και κατ’ επανάληψη, με την πλήρη κάλυψη του Μαξίμου, ο Υπουργός κ. Πολάκης».

Ο κ.Κουμουτσάκος δήλωσε για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας: «Είναι γνωστή η αήθης επίθεσή του εναντίον δημοσιογράφου, επειδή τόλμησε να ρωτήσει τον πρωθυπουργό για το μαύρο στα κανάλια και τον κίνδυνο μαζικών απολύσεων. Όπως γνωστή είναι και η απειλή του να χώσει δημοσιογράφους “τρία μέτρα κάτω από τη γη”.

Στη συνέχεια, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε: «Θυμίζουμε ακόμη την επίθεση της Κυβερνητικού Εκπροσώπου στα κανάλια, επειδή δεν διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Θυμίζουμε, προπάντων:

Τις μεθοδεύσεις που επιστρατεύθηκαν από την Κυβέρνηση για τον έλεγχο της ενημέρωσης  και την ύφανση δικτύου διαπλοκής.

Το νομοθετικό – αντισυνταγματικό κατά την άποψή μας – πλαίσιο με το οποίο ακυρώθηκε η λειτουργία του Ε.Σ.Ρ. μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητές του στον Υπουργό κ. Παππά και ορίστηκαν αυθαίρετα σε 4 οι άδειες.

Και βέβαια το διαγωνισμό – οπερέτα, την άρνηση δημοσιοποίησης του πόθεν έσχες των πλειοδοτών και το γεγονός ότι μπροστά στο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να δώσουν εξηγήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αυτοί σιωπούν και κρύβονται».

Τέλος, ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε για τη σημερινή απόφαση της Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας: «Η ένοχη σιωπή της Κυβέρνησης για το πόθεν έσχες των πλειοδοτών για τις τηλεοπτικές άδειες συνεχίζεται. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κυρία Χριστοδουλοπούλου ανέβαλε σήμερα για την Τρίτη την απόφαση της Επιτροπής στο αίτημά μας να προσκληθούν στην Επιτροπή ο Υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς και οι 4 πλειοδότες του διαγωνισμού.

Επιβεβαιώνει η απόφαση αυτή ότι έχουν κάθε λόγο να σιωπούν, να ανησυχούν και να κρύβονται».

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωράκης: Η συζήτηση για το χρέος δε γίνεται στα υπόγεια

Χατζηδάκης για Ωραιόκαστρο: Η ΝΔ δεν υιοθετεί ρατσιστικές προσεγγίσεις

Πάγκαλος: Ο Πολάκης είναι προϊόν του ΠΑΣΟΚ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ