Ψήφος αποδήμων: Δύο ζητήματα θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ επί της οριστικής πρότασης της ΝΔ

Δύο ζητήματα θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την οριστική διατύπωση της αναθεωρητέας διάταξης, που αφορά στην ψήφο των αποδήμων, και την οποία εισηγείται η ΝΔ.

Σύμφωνα με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κατρούγκαλο, με την πρόταση της ΝΔ «έγιναν δεκτές ορισμένες παρατηρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η προσθήκη του πραγματικού δεσμού ως περιορισμού της ρύθμισης, ενώ έχει ομογενοποιηθεί η ορολογία, όπως επίσης είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως εξακολουθούν να υφίστανται δύο θέματα τα οποία είχε θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία δεν έχουν ρυθμιστεί.

Όπως εξήγησε, «θέλουμε να μην είναι στη διακριτική ευχέρεια του κοινού νομοθέτη, να αναγνωρίσει δικαίωμα του εκλέγεσθαι στους αποδήμους αλλά αυτό να είναι ουσιώδες στοιχείο της ρύθμισης και στο Σύνταγμα και ως νόμου».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως: «Ελπίζω να μην είναι σκόπιμο, αλλά στη διατύπωση που προτείνει η ΝΔ, προβλέπονται τρεις διαφορετικές πλειοψηφίες για τον νόμο που θα ρυθμίσει την ψήφο των αποδήμων. Δεν είναι λογικό για την ίδια συνταγματική ύλη, για τη ρύθμιση της ψήφου των αποδήμων, να έχουμε έως και απλή πλειοψηφία, από την πλειοψηφία των 200 ψήφων που είχε οριστεί στη διαδικασία της αναθεώρησης», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.