Προϋπολογισμός 2020 – Αναγνωστοπούλου: Η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία είναι βαρύ διπλωματικό χαρτί

«Χαιρόμαστε που ο κ. Δένδιας καταδίκασε την πατριδοκαπηλία και την απραξία στην εξωτερική πολιτική», σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, την ομιλία που έκανε νωρίτερα στη Βουλή, ο υπουργός Εξωτερικών.

«Μακάρι όσα είπε σήμερα ο κ. Δένδιας να είχαν ακουστεί λίγους μήνες πριν. Εξαπατήσατε και διχάσατε τον ελληνικό λαό. Στις Πρέσπες σύσσωμη η αντιπολίτευση μας φώναζε προδότες. Η αντίθεσή σας στις Πρέσπες κάλυπτε την πλήρη έλλειψη στρατηγικής της ΝΔ. Την πλήρη έλλειψη κατανόησης και ανάγνωσης της γεωπολιτικής πραγματικότητας. Εγκλωβισμένη στο δόγμα της αδράνειας και της απραξίας, γιατί αυτό ήταν το δόγμα της ΝΔ για πολλά χρόνια, έβλεπε καχύποπτα ότι μια νέα κυβέρνηση αναλάμβανε να επιλύει επιτέλους προβλήματα», είπε η Σία Αναγνωστοπούλου και πρόσθεσε: «

Και φτάσαμε τώρα στο μείζον θέμα των ελληνοτουρκικών. Εμείς ποτέ μα ποτέ – το είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το λέμε οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ποτέ μα ποτέ, όσο και να διαφωνούμε, δεν πρόκειται να δαχτυλοδείξουμε κάποιον ως εθνικό προδότη, όταν είναι δημοκράτης. Πατριδοκαπηλία από εμάς λοιπόν δεν υπάρχει. Κριτική υπάρχει όμως. Αυτή η έλλειψη στρατηγικής της ΝΔ της κόστισε πολύ τους πρώτους μήνες. Δεν θα πω τώρα τι συζήτησε ή τι δεν συζήτησε ο κ. Μητσοτάκης στις συναντήσεις με τον Ερντογάν. Θα πω ότι οι κυρώσεις για εμάς είναι βαρύ διπλωματικό χαρτί. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή εμπλέκεται σε ένα γεωπολιτικό σύστημα που πρέπει να διαβάσουμε πολύ προσεκτικά. ‘Αρα εμείς πρέπει επί του διπλωματικού πεδίου να είμαστε παρόντες, και στο Βερολίνο και στον East Med και κυρίως στις κυρώσεις. Είναι εργαλείο ειρήνης».

Η κ. Αναγνωστοπούλου σχολίασε και τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών ότι «για την κυβέρνηση, η απραξία δεν συνιστά πολιτική»

«Χαιρόμαστε που ο κ. Δένδιας καταδίκασε την πατριδοκαπηλία και την απραξία στην εξωτερική πολιτική και θα είμαστε εδώ να κάνουμε κριτική. Όμως, αν θέλετε να αντιμετωπίσουμε σοβαρά την εξωτερική πολιτική, το τι θα κάνει αμυντικά η Ελλάδα, είναι θέμα που πρέπει να συζητείται στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, αντί τα φιλικά σας ΜΜΕ να έχουν πρωτοσέλιδα για αμυντικούς όρους εμπλοκής. Δεν μπορεί να γίνεται έτσι αυτή η συζήτηση», είπε η Σία Αναγνωστοπούλου.Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ