Προβληματισμός στο Μαξίμου

Προβληματισμός στο Μαξίμου

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί, όχι μόνο στις τάξεις της κυβέρνησης, αλλά και στους κόλπους όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου για το πώς θα επιχειρήσει η Χρυσή Αυγή να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη στυγερή δολοφονία των δυο στελεχών της, έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο.

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά αρκούνται στο μήνυμα ότι η νομιμότητα θα εφαρμοστεί προς πάσα κατεύθυνση και πως η χώρα δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να μπει σε έναν κύκλο αποσταθεροποίησης. Ωστόσο, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις «αναιμικές» απώλειες της Χρυσής Αυγής σε όλες τις μετρήσεις, τώρα στα επιτελεία όλων των κομμάτων επικρατεί προβληματισμός για την πολιτική διαχείριση του διπλού φονικού.

Όλα τα κόμματα εκτιμούν ότι η Χρυσή Αυγή θα επιχειρήσει τη «θυματοποίησή» της και ήδη όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων έχουν σπεύσει να αποσυνδέσουν τη διπλή δολοφονία από όλα όσα κατηγορούνται τα στελέχη της που ήδη βρίσκονται προφυλακισμένα, σε μία προσπάθεια να μη δοθεί «πολιτικός μανδύας» στην εγκληματική πράξη, κάτι που, όπως πιστεύουν κυβερνητικά στελέχη, θα δώσει τη δυνατότητα στα στελέχη της Χρυσής Αυγής να αναδείξουν και πάλι τη συζήτηση για τις προφυλακίσεις του Ν. Μιχαλολιάκου και των άλλων μελών του κόμματος.

Προβληματισμός επικρατεί και για τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο, καθώς μετά τις πρώτες ημέρες των συλλήψεων και τις «πύρινες» δηλώσεις στη Βουλή, οι τόνοι έπεσαν και τα στελέχη του κόμματος εμφανίζονταν ιδιαίτερα προσεκτικά στις δηλώσεις, αλλά κυρίως στη συμπεριφορά τους. Ουδείς, πλέον, στην κυβέρνηση μπορεί να κάνει εκτίμηση για το πώς θα κυλήσει το επόμενο διάστημα μέσα στη Βουλή μετά τη δολοφονία των δυο νεαρών – στελεχών του κόμματος.

Από την πλευρά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια δεν γίνεται καμία επίσημη ή ανεπίσημη εκτίμηση για την πορεία των ερευνών. Οι ενδείξεις, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, συγκλίνουν στο ότι η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται είτε μπροστά σε μία νέα γενιά τρομοκρατών που δρα σε συνεργασία ακόμη και με πληρωμένους δολοφόνους ή στο μετασχηματισμό κάποιας από τις παλιές γνωστές οργανώσεις που έχουν απασχολήσει με τα χτυπήματά τους την αντιτρομοκρατική.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ