Πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη – Η εισήγηση του Πρωθυπουργού

Τους στόχους της νέας κυβερνητικής θητείας, περιέγραψε σήμερα (Τετάρτη 28 Ιουνίου) στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το απόγευμα θα επισκεφθεί το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ανοίγοντας τον κύκλο των επισκέψεών του στα Υπουργεία.

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τις 4 γενικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης αναφέροντας πως αυτές είναι “καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, καλύτερο κράτος, καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα“.  Χαρακτήρισε την απλή αναλογική αρνητικό πείραμα, σημειώνοντας πως ο κοινοβουλευτισμός ξέρει να προστατεύεται.

Όπως είπε το πρόγραμμα της κυβέρνησης θα αναλυθεί εκτενώς στις προγραμματικές δηλώσεις. «Μπροστά σας βρίσκονται μπλε φάκελοι, με όλες τις προτεραιότητες ανά χαρτοφυλάκιο. Συνολικά σε αυτούς περιλαμβάνονται 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις», τόνισε, λέγοντας πως θα ξεκινήσει αμέσως τις επισκέψεις του σε όλα τα υπουργεία. Πρώτος σταθμός το υπουργείο Οικονομικών.

Το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα αφορά την οργάνωση του κράτους, τη μετεξέλιξη του σχήματος του επιτελικού κράτους ώστε η κεντρική άσκηση πολιτικής να γίνει πιο αποτελεσματική, ενώ το δεύτερο θα αποτυπώνει κεντρικές οικονομικές δεσμεύσεις. Μια από αυτές, είπε, είναι η επαναφορά της ΕΥΔΑΘ και της ΕΥΔΑΠ στον έλεγχο του Δημοσίου από το Υπερταμείο.

Επίσης, θα έρθει μια νομοθετική ρύθμιση που θα περιλαμβάνει την υποχρέωση τα προεκλογικά προγράμματα να κοστολογούνται από ανεξάρτητο φορέα.

Δείτε LIVE εικόνα από το Μέγαρο Μαξίμου και την εισήγηση του Πρωθυπουργού

Το σήμα από τον πρωθυπουργό έχει δοθεί για μία κυβέρνηση αποφασιστικών μεταρρυθμίσεων, με έντονο όμως κοινωνικό πρόσημο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαμηνύει ότι όλοι θα αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή, καθώς οι πολίτες περιμένουν γρήγορα και απτά αποτελέσματα.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει στους Υπουργούς ότι η ισχυρή αυτοδυναμία που έδωσαν οι πολίτες στη ΝΔ δεν θα πρέπει να μεταφραστεί σε λευκή επιταγή. 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ