Πρόταση Σακοράφα για δημιουργία γραφείου Τύπου στα δικαστήρια – Θα αξιολογηθεί, απάντησε ο Οικονόμου

Στην ανάγκη προστασίας της μυστικότητας των ανακριτικών διαδικασιών συμφώνησαν ο Γιάννης Οικονόμου και η Σοφία Σακοράφα με αφορμή την διαχείριση από ορισμένα ΜΜΕ της υπόθεσης βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης της Σοφίας Σακοράφα με θέμα «αναγκαία Προστασία της κοινωνίας από τον κανιβαλισμό των ΜΜΕ», η βουλευτής του ΜέΡΑ25 σημείωσε ότι σε άλλες χώρες, υπάρχουν γραφεία Τύπου στα δικαστήρια, που ανακοινώνουν ό,τι είναι, και πρέπει να είναι, ανακοινώσιμο. «Προτείνω, να υπάρξει υπηρεσία Τύπου, με επικεφαλής εισαγγελέα-δικαστή, και να δίνεται στον Τύπο ό,τι πρέπει να μάθει ο κόσμος» είπε η Η’ αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης τόνισε ότι «δεν μπορεί το υλικό της δικογραφίας, σε καμιά υπόθεση, πολύ περισσότερο σε υποθέσεις που αφορούν ανήλικους, να είναι φειγ-βολάν στη δημοσία σφαίρα. Είναι κάτι απαράδεκτο» και υπογράμμισε τη διάθεση της κυβέρνησης να αξιολογήσει την πρόταση της Η’ αντιπροέδρου της Βουλής, Σοφίας Σακοράφα για δημιουργία γραφείου Τύπου στα δικαστήρια, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνω με μεγάλη προσοχή τις προτάσεις της κα Σακοράφα «για το πώς πρέπει, από τα δικαστήρια, να διαχειριζόμαστε τα πράγματα. Νομίζω ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης, που είναι πιο αρμόδιο, θα αξιολογήσει τη σκέψη σας αυτή» απάντησε ο κ. Οικονόμου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ