“Πρόταση” Οικονόμου σε Ακάρ: Έλληνες και Τούρκοι κολυμβητές να συμμετάσχουν σε αγώνα ειρήνης ανοιχτής θαλάσσης

Στις προκλητικές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ έκανε και μια πρόταση για αγώνα ειρήνης ανοιχτής θαλάσσης με τη συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων κολυμβητών.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απαντώντας για τη νέα δήλωση – πρόκληση του Τούρκου υπουργού Άμυνας, είπε «παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά, οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση και πάντα με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα θα κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε για να έχουμε στην περιοχή μας σταθερότητα και προφανώς για να υπερασπιζόμαστε απόλυτα το Διεθνές Δίκαιο και τα δικά μας εθνικά δίκαια και κυριαρχικά δικαιώματα».

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «πάντοτε απέναντι στις προκλήσεις η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι τοποθετείται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τόσο στο διπλωματικό πεδίο όσο και όπου αλλού χρειαστεί. Τα εθνικά μας Δίκαια είναι απολύτως προστατευμένα και κατοχυρωμένα. Βασίζονται στις Συνθήκες , στην αποτρεπτική μας δυνατότητα, στις σχέσεις μας με τους συμμάχους μας, βασίζονται στο ότι η παγκόσμια κοινότητα έχει εμπεδώσει ότι η Ελλάδα βρίσκεται με την πλευρά του Δικαίου απέναντι στον αναθεωρητισμό που προκρίνουν άλλες χώρες . Εμείς θέλουμε ειρήνη και σταθερότητα και είμαστε αποφασισμένοι και προετοιμασμένοι αυτήν να την υπερασπιστούμε και να την υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο. Τώρα ρητορικές υπερβολές και η πλειοδοσία προκλήσεων από το πολιτικό προσωπικό της Τουρκίας είναι κάτι που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα και δεν έχει να προσθέσει τίποτα παραπάνω. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε βήμα πίσω όσον αφορά στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία».

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο Ακάρ για τους Τούρκους κολυμβητές, ο κ. Οικονόμου πρότεινε και είπε: «καλό θα ήταν να γίνει ένας αγώνας ειρήνης ανοιχτής θαλάσσης με τη συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων κολυμβητών. Είναι καλύτερα να το δούμε πιο αποφορτισμένα το όλο ζήτημα και να μην επιδιώκουμε εστίες έντασης».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ