Πρόταση δυσπιστίας – Καμίνης: Η ΝΔ αποφάσισε να πνίξει στον βούρκο και τη λάσπη το πολιτικό σύστημα

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης, κατηγορώντάς την για ένδεια επιχειρημάτων απέναντι «στο μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών» και τονίζοντας ότι έχει αποφασίσει να πνίξει στον βούρκο και τη λάσπη το πολιτικό σύστημα.

«Εύγλωττη είναι η σιωπή της κυβέρνησης, όπως και η απουσία μεγάλου μέρους βουλευτών της ΝΔ από τη συζήτηση που δείχνει ότι υπάρχουν μέλη της που δεν θέλουν να συνυπογράψουν τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μιλώντας στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας και πρόσθεσε:

«Πολύ απλά, το πολιτικό σύστημα και ιδίως η ΝΔ έχει βαλθεί να βγάλει τα μάτια της. Στο βωμό της εξουσιομανίας της η κυβέρνηση, χωρίς κανόνες, χωρίς σταθερές και πολιτικό ήθος, έχει αποφασίσει να το πνίξει στον βούρκο και στη λάσπη». Ο κ. Καμίνης, μίλησε επίσης για «εμπάθεια της κυβέρνησης με τελευταίο επεισόδιο την ανοίκεια επίθεση που εξαπέλυσε στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο χαρακτηρίζοντας τον φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων, όπως είπε.

«Η πορεία του κ. Ράμμου 40 χρόνια στο ΣτΕ λέει πολλά. Γνωρίζω το ήθος του και το πως διασφαλίζει την αξιοπρέπεια του. Αντί να διασύρετε υπολήψεις των μελών της ΑΔΑΕ γιατί δεν τα καλείται στην Επιτροπή Θεσμών, όπου εκεί θα έχετε και τον αντίλογο ενώ αφήνετε φιλικά σας μέσα να ρίχνουν λάσπη; Αυτό είναι μια πρακτική της κυβέρνησης που συνεχίζεται και στη βουλή υιοθετώντας την αντιδημοκρατική αντίληψη ότι όποιος δεν είναι φίλος είναι εχθρός», ανέφερε και συνέχισε:

«Επιδίδεστε σε ένα κυνήγι μαγισσών, προσπαθώντας να συσπειρώσετε το κομματικό σας ακροατήριο χωρίς να αντιλαμβάνεστε ότι πέφτετε στην ίδια παγίδα που στήνετε. Εκφράζω την βαθιά ανησυχία μου για τον θεσμικό κατήφορο που επέλεξε η κυβέρνηση να ακολουθήσει, αυτό δείχνει την ένδεια των επιχειρημάτων της και αποδεικνύει την οικτρή θέση στην οποία την έφερε το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών». «Η υπερασπιστική γραμμή την οποία επιλέγει η κυβέρνηση, πλήττει τη δημοκρατία», κατέληξε ο κ. Καμίνης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ