Προσλήψεις στην ΕΡΤ προανήγγειλε ο Παππάς – ΒΙΝΤΕΟ

Την πρόσληψη 206 εργαζομένων στην ΕΡΤ, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε κρίσιμες ιδιότητες, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Αφορμή ήταν η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μάριου Γεωργιάδη σχετικά με την προβολή των κομμάτων από τα ΜΜΕ. Ο βουλευτής διευκρίνισε ότι το κόμμα του θα είναι αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία για μια άρτια Δημόσια Τηλεόραση που θα είναι στην υπηρεσία του ελληνικού λαού.

“Οι προσλήψεις αυτές δεν είναι σπατάλη, αλλά θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση πόρων” τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, σημειώνοντας ότι σήμερα η ΕΡΤ αναγκάζεται να χρησιμοποιεί ιδιωτικά εξωτερικά συνεργεία για να καλύψει κενά που υπάρχουν, με αποτέλεσμα το κόστος να εκτινάσσεται. Όπως σημείωσε, ένας μοντέρ κοστίζει στην ΕΡΤ, από διάθεση ιδιωτικής εταιρείας, 1.960 ευρώ, όταν ο μέσος όρος μισθού εργαζόμενου της είναι στα 1.500 ευρώ.

“Για αυτές τις συμβάσεις θα ακουστεί κριτική από κάποιους ενδεχομένως της αντιπολίτευσης αλλά και από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Θα καλέσω τους δεύτερους να είναι προσεκτικοί, διότι η ΕΡΤ δεν είναι ΣΚΑΪ. Η ΕΡΤ δεν έχει τη δυνατότητα και την πολυτέλεια να υποκλέπτει παραγόμενο προϊόν. Κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν τις δυνατότητες της ΕΡΤ για να σερβίρουν το υλικό της προς τον ελληνικό λαό δυστυχώς πολλές φορές τζάμπα” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς και πρόσθεσε ότι η ΕΡΤ, που έχει έσοδα 180 εκατ. ευρώ από ανταποδοτικά τέλη, συμβάλλει φέτος με 55 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ τον επόμενο χρόνο το ποσό θα είναι αυξημένο και θα φθάσει στα 64 εκατ. ευρώ.

“Η ΕΡΤ επιτελεί εθνικής σημασίας έργο σε όλη την ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό και για αυτό απαιτεί και μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων” είπε από την πλευρά του ο Μάριος Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

“Εμείς επιθυμούμε η Δημόσια Τηλεόραση πραγματικά να είναι στην υπηρεσία του ελληνικού λαού αφού πληρώνεται από τον ελληνικό λαό. Θέλουμε άρτια και επαρκώς στελεχωμένη Δημόσια Τηλεόραση, στηρίζουμε τους ανθρώπους της και κάθε πρωτοβουλία που θα έρθει είναι καλοδεχούμενη από την πλευρά μας και θα είμαστε αρωγοί”.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ