Προκλητικοί διάλογοι στο CNN Turk: Φυσικά και θα εισβάλουμε στα νησιά, είναι κάτω από τη «μύτη» μας

Εκτός ορίων οι προκλήσεις από την Τουρκία. Τη σκυτάλη παίρνουν από την τουρκική ηγεσία και τα ΜΜΕ της γείτονος, όπως το CNN Turk, όπου παρουσιάστηκαν εμπρηστικοί διάλογοι για εισβολή στα ελληνικά νησιά με το επιχείρημα ότι μια εισβολή είναι απαραίτητη γιατί τα νησιά είναι… κάτω από τη μύτη της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο στρατιωτικός αναλυτής, Αμπντουλάχ Αγάρ είπε στο CNN Turk ότι «τα νησιά αυτά  παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με τον όρο να είναι αποστρατιωτικοποιημένα».

Με τη σειρά του ο διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet, Αχμέτ Χακάν τόνισε: «Δηλαδή τι σημαίνει η συζήτηση για την κυριαρχία των νησιών; Δηλαδή τους λέμε πως δεν μπορούν να έχουν την κυριαρχία αυτών των νησιών».

«Ναι, από τη στιγμή που δεν τήρησαν τους όρους των συνθηκών και στα πλαίσια του δικαίου ξεκινώ αυτή τη συζήτηση» παρατήρησε ο πολιτικός αναλυτής Χακάν Μπαϊρακτσί.

«Όταν έρθει η ώρα, η Τουρκία θα κλείσει τον ανοιχτό λογαριασμό για τα νησιά. Όταν θα είναι έτοιμη η Τουρκία» ανέφερε ο δημοσιογράφος Τουργκάι Γκιουλέρ. «Δηλαδή τι λέτε πως η Τουρκία θα κάνει εισβολή στα νησιά;» ρώτησε ο Χακάν. «Φυσικά και θα εισβάλουμε στα νησιά. Είναι δυνατόν να υπάρχουν νησιά που βρίσκονται κάτω από τη μύτη μας;» απάντησε ο Γκιουλέρ.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ