Προκλητικά τα τουρκικά ΜΜΕ: Υπό κατοχή η Ψέριμος – Ανησυχία για τα εξοπλιστικά της Ελλάδας

Δεν σταματούν οι τουρκικές προκλήσεις. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της γείτονος με αφορμή την επίσκεψη του Κωνσταντίνου Φλώρου σε ακριτικά ελληνικά νησιά αναφέρουν ότι επισκέφθηκε και την Ψέριμο, η οποία λένε είναι υπό κατοχή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, χαρακτηρίζουν και τη Γαύδο ως νησί που είναι υπό αμφισβήτηση, ενώ τονίζουν ότι κακώς ο κ. Φλώρος επισκέφθηκε τα νησιά που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως υπό κατοχή ή υπό αμφισβήτηση.

Ανησυχία για τα εξοπλιστικά προγράμματα

Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλεί στους Τούρκους το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει την Άμυνά της, με τα τουρκικά ΜΜΕ να κάνουν εκτενή αναφορά στο γεγονός ότι η Ελλάδα επισπεύδει τα εξοπλιστικά προγράμματά της.

Τα ρεπορτάζ αναλύουν επακριβώς το τι προμηθεύεται η Ελλάδα, από F-16, κορβέτες, Rafale, Belharra, έως και τα αντιπυραυλικά συστήματα, το πού θα τοποθετηθούν ακόμη και πόσο θα κοστίσουν.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ρεπορτάζ: «Τα τελευταία δυο χρόνια η Ελλάδα επιτάχυνε τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Και το 2023 θα συνεχίζει τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Ανάμεσα στα οπλικά συστήματα που θα αγοράσει η κυβέρνηση της Αθήνας είναι και πυραυλικά συστήματα που θα εγκατασταθούν στον Έβρο και στα νησιά.

Ανάμεσα στα εξοπλιστικά προγράμματα της Αθήνας είναι και η απόκτηση 4 νέων κορβετών. Η Ελλάδα ήδη εξετάζει τις προτάσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας και το κόστος του προγράμματος αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.5 δισ. ευρώ.

Ένα άλλο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Αθήνας είναι η απόκτηση των πυραυλικών συστημάτων Spike-ΝLOS τα οποία θα αποκτήσει από το Ισραήλ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ