Προηγείται η πρόταση για άμεση έναρξη της Ολομέλειας

Με ψήφους 10 υπέρ, σε σύνολο 20, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προηγείται η απόφαση να ξεκινήσει άμεσα η ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ της έναρξης των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής για αύριο το πρωί, που πρότεινε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ψήφισαν 8, ενώ ψήφισαν και δύο “παρών”.

Αν και πλειοψήφησε η πρόταση να ξεκινήσει άμεσα, η Ζωή Κωνστναντοπούλου έθεσε το ζήτημα της απόλυτης πλειοψηφίας, καθώς υπερψηφίστηκε με 10 ψήφους, επί 20 παρόντων

«Θα ήταν σκόπιμο μετά τη μεγάλης διάρκειας συζήτηση στις Επιτροπές, να συγκληθεί άμεσα η Ολομέλεια» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης στη Διάσκεψη των προέδρων που συνεδριάζει με αντικείμενο το πότε ακριβώς θα συγκληθεί η Ολομέλεια.

Η πρόταση του κ. Φίλη ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια να ξεκινήσει το αργότερο στις 11:30 και να ολοκληρωθεί στις 03:00. Με την πρόταση αυτή συμφώνησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, ο Γιάννης Λαγός δήλωσε ότι η ΧΑ διαφωνεί με τον τρόπο που γίνεται η συζήτηση, την οποία χαρακτήρισε προσχηματική.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος υπενθύμισε ότι το κόμμα του ήταν το μόνο που διαφώνησε με το άνοιγμα της Βουλής για να συζητηθεί το νομοσχέδιο. Σε ό,τι αφορά τις δύο τροπολογίες, ο κ. Καραθανασόπουλος ζήτησε να αποσυρθούν και να μην κατατεθούν στην Ολομέλεια.

Από το Ποτάμι, ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες της Διάσκεψης των προέδρων και ζήτησε η Διάσκεψη να μην εισηγηθεί τίποτα για τις τροπολογίες.

Ο Νίκος Νικολόπουλος από την πλευρά των ΑΝ.ΕΛ. συμφώνησε με την πρόταση του κ. Φίλη, ενώ για τις τροπολογίες δήλωσε ότι το κόμμα του θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Στην αναγκαιότητα του κατεπείγοντος αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση στη Διάσκεψη.

Σε ό,τι αφορά τις τροπολογίες, ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι στο πλαίσιο του κατεπείγοντος δεν τίθεται θέμα εκπρόθεσμου, ενώ σημείωσε ότι αυτές μπορούν να ψηφιστούν χωριστά.

Σχετικά με τη σύγκληση της Ολομέλειας, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι για άμεση έναρξη της συνεδρίασης και ολοκλήρωση της συζήτησης το αργότερο στις 03:00.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου πρότεινε να αρχίσει αύριο το πρωί η συζήτηση στην Βουλή και να είναι διάρκειας 10 ωρών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ