Προεκλογικός καφές Μουρούτη με “Σαμαρικούς”

Λιγότερες από 50 μέρες απομένουν μέχρι να στηθούν οι κάλπες των ευρωεκλογών, και οι κομματικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, με τους υποψηφίους να ανεβάζουν στροφές και να πραγματοποιούν καθημερινά περιοδείες και επαφές.  Στο πλαίσιο αυτό, αίσθηση προκάλεσε ο “προεκλογικός” καφές του υποψήφιου με την Νέα Δημοκρατία Γιώργου Μουρούτη, με στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά στον Αντώνη Σαμαρά και συγκεκριμένα με τον Θάνο Πλεύρη και τον Δημήτρη Μαρκόπουλο.

Οι τρεις άνδρες εθεάθησαν στο Athénée στην Βουκουρεστίου, και προφανώς όλα τα βλέμματα έπεσαν πάνω τους.  Κι αυτό, γιατί παρότι ο Γιώργος Μουρούτης δεν έχει τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού, φαίνεται ότι συναντά και συνομιλεί με “Σαμαρικούς” και μάλιστα σε ένα από τα πιο γνωστά στέκια της Αθήνας, όπου είναι σχεδόν απίθανο να μην γίνουν αντιληπτοί.

Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του εκδότη και δημοσιογράφου, πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού διευκρίνιζαν ότι «η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς, ούτε και τη στήριξη μας». Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι είχε υπάρξει συνεννόηση μεταξύ Μητσοτάκη – Σαμαρά, με τον πρώην πρωθυπουργό να σπεύδει – λίγο πριν από την έναρξη του 15ου συνεδρίου της ΝΔ μάλιστα – να ξεκαθαρίζει ουσιαστικά πως ο άλλοτε διευθυντής του γραφείου Τύπου του, δεν έχει τη στήριξή του.

Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχουν στελέχη που δεν πτοήθηκαν από τη συγκεκριμένη διαρροή και κάνουν «bypass», παρακάμπτοντας τη “γραμμή” Σαμαρά και εξακολουθώντας να στηρίζουν τον παλιό τους φίλο. Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που δημοσιεύει το enikos.gr ο Θάνος Πλεύρης και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος συνάντησαν τον Γιώργο Μουρούτη στο κεντρικό καφέ και από τα χαμόγελα προκύπτει ότι το κλίμα ήταν κάτι παραπάνω από καλό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ