Που το πάει ο Τσίπρας;

Ρεπορτάζ:Μαίρη Πολλάλη

Σαφές δείγμα των προθέσεών του, όσον αφορά στη στάση που θα κρατήσει απέναντι στην κυβέρνηση, έδωσε ήδη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει αποφασίσει να κλιμακώσει την αντιπολιτευτική του στρατηγική μέσα και έξω από τη Βουλή.  Χωρίς ακόμα να ζητά ευθέως εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α από το κοινοβούλιο ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας πως θα κάνει ό,τι μπορεί  με βάση το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία για να απαλλαγεί ο τόπος από την συγκυβέρνηση. Την ίδια ώρα, θέτει ως στόχο να
μην περάσουν τα σκληρά μέτρα και προετοιμάζει το έδαφος για μια ολομέτωπη και πολυεπίπεδη επίθεση, προειδοποιώντας οτι η κλεψύδρα της κυβερνησης τελειώνει.
 
Ο  Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί οτι σε τρεις μόλις μήνες διακυβέρνησης της “τριανδρίας”, το κλίμα στην κοινωνία έχει αλλάξει δραματικά. Στην Κουμουνδούρου, μαλιστα, βλέπουν ότι η κυβέρνηση αποσταθεροποιείται συνολικά μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ και τον «επιλήψιμο» χειρισμό του κ.Βενιζέλου. Εκτιμουν, λοιπόν, οτι θα υπαρξει διάρρηξη της κυβερνητικής συνοχής, αφού οπως λένε “πως οι κκ Σαμαρας και Κουβελης θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος γνώριζε για τους μεγαλοφοροφυγαδες της Ελβετίας”; Ταυτόχρονα πιστεύουν, ότι υπό το βάρος της «κραυγαλέας αυτής υπόθεσης συγκάλυψης» όσων έχουν δισεκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό, η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να «ξεχαρβαλώνεται» και το ΠΑΣΟΚ να οδηγείται στον «αφανισμό». 
 
Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α θεωρούν ότι η υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» θα πυκνώσει τις σκιές που καλύπτουν την συγκυβέρνηση και θα προκαλέσει μεγαλύτερες διαρροές από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ κατά την ψήφιση των μέτρων. Όπως λένε, οι πιθανότητες να αποδομηθεί πλήρως ο κυβερνητικός συνασπισμός ολοένα και αυξάνουν και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως ίσως είναι πολύ νωρίς να ζητήσουν ευθέως εκλογές, πλέον όμως με την κοινωνική δυσφορία να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και τον κυβερνητικό σχηματισμό να παρουσιάζει-οπως επισημαίνουν- ήδη σημάδια αποσύνθεσης, είναι πολύ πιθανό το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για προσφυγή στις κάλπες να ακουστεί στη Βουλή πιο γρήγορα από ότι υπολόγιζαν ακόμα και τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ