Πού το πάει ο Τόμσεν;

Του Βασίλη ΣκουρήΤο ερώτημα «πού το πάει η τρόικα» και κυρίως «πού το πάει ο Τόμσεν» επικράτησε χθες στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Οι αρχηγοί σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, ελάχιστα συζήτησαν τα μέτρα. Αυτό που κυρίως συζήτησαν ήταν η άκαμπτη στάση του Τόμσεν, εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, να δεχθεί οποιοδήποτε εναλλακτικό σενάριο και ισοδύναμο και να επιμένει στα πλέον σκληρά μέτρα που αφορούν μισθούς και συντάξεις.Είναι χαρακτηριστικό, ότι η χθεσινή μεσημεριανή συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών διακόπηκε μετά από επεισόδιο Τόμσεν-Στουρνάρα, με πολλούς μάλιστα να μιλούν για πλήρες αδιέξοδο. Για το επεισόδιο ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ με πρωτοβουλία του εκπροσώπου της Ε.Ε. στην τρόικα πραγματοποιήθηκε η χθεσινοβραδινή νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.

Τους αρχηγούς επιπλέον απασχόλησε η καθυστέρηση που παρουσιάζει η τρόικα όλο αυτό το διάστημα, μία τρόικα που μοιάζει να μην βιάζεται, για πρώτη φορά από τότε που υπάρχει το Μνημόνιο.

Το μεγάλο ερώτημα είναι μήπως η τρόικα καθυστερεί επειδή η ηγεσία των δανειστών δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμα αν το ελληνικό πρόβλημα θα τεθεί στη Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις 18 Οκτωβρίου ή θα μετατεθεί για αργότερα, με την Αθήνα να την καίει η εκταμίευση της δόσης των 31 δισ., καθώς αν αυτό δεν συμβεί μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου τα προβλήματα ρευστότητας θα καταστούν τεράστια.Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ