Πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα – Τι δήλωσε ο Παπαθανάσης στον Realfm 97,8 για γυμναστήρια και κτήματα

“Σταθερά η κυβέρνηση στηρίζει την επιχειρηματικότητα και τις θέσεις εργασίας. 24 δισ. έπεσαν το 2020 και έχουμε φτάσει σήμερα με άλλα 14 δισ. περίπου στα 38 δισ. και ανεβαίνουμε, θα φτάσουμε στα 40 δισ. Τρέχει αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα της εστίασης, ανοίγει πρόγραμμα στήριξης των παιδότοπων και των γυμναστηρίων” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Μιλώντας στον RealFm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου τόνισε ότι “σε δύο εβδομάδες θα έχουμε νέο πρόγραμμα για τον Τουρισμό, ανοίγει το πρόγραμμα για τις πάγιες δαπάνες. Βλέπετε λοιπόν, ότι καθώς αποσωληνώνεται η οικονομία, η κυβέρνηση, όπως έχει υποχρέωση συνεχίζει να στηρίζει τους κλάδους, γιατί δεν θέλουμε να χάσουμε θέσεις εργασίας”.

“Η Πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει την επιχειρηματικότητα καθότι θέλουμε να επανέλθουμε με τον καλύτερο τρόπο στην κανονικότητα” πρόσθεσε.

“Σχετικά με τα κτήματα, η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να λειτουργήσουν, όπως λειτουργεί η εστίαση. Έχει τεθεί και θα τεθεί πάλι αυτή την εβδομάδα. Θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα ληφθεί αυτή η απόφαση, όμως πρέπει να πούμε ότι οι επιδημιολόγοι που μετρούν όλη την κινητικότητα και τις τάσεις, έχουν κάνει καλή δουλειά και έχει αναγνωριστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο” σημείωσε.

“Για τα γυμναστήρια είναι η πρώτη ημέρα, είναι το ξεκίνημα, έχουμε τα ταχύτατο εμβολιαστικό πρόγραμμα, οπότε βλέπετε πράγματα να αλλάζουν στην πορεία. Υπάρχουν και συνθήκες που δεν φορούμε μάσκα όπως στην αερόβια άσκηση και όταν υπάρχει απόσταση. Ας πάμε με αυτόν τον βηματισμό και καθώς συνεχίζεται ο εμβολιασμός και εκεί θα έχουμε μια επιτάχυνση και αν θέλετε μια μείωση των μέτρων. Είναι όμως ένα ξεκίνημα, και όπως κάθε ξεκίνημα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην ξεχνάμε ότι πολλοί συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι και κολλούν τον ιό. Προσεκτικά βήματα, προχωράμε σε μια κανονικότητα καθώς ανεβαίνει ο αριθμός των εμβολιασμένων και καθώς φτάνουμε στο 50% του ενήλικου πληθυσμού θα έχουμε κι άλλες αλλαγές όπως είναι η λειτουργία της εστίασης στους εσωτερικούς χώρους” περιέγραψε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ