Πότε θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί – Αυτή είναι η πρόταση της κυβέρνησης

Χιλιάδες εργαζόμενοι γονείς εκφράζουν την αγωνία τους για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, που παραμένουν κλειστοί.

Οι ειδικοί δεν δίνουν ακόμα το “πράσινο φως” για την άμεση επαναλειτουργία τους και μάλιστα στη σημερινή ενημέρωση η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου αναμένεται να εξηγήσει για ποιον λόγο δεν εισηγούνται να ανοίξουν τις επόμενες μέρες. Το θέμα πάντως εξετάζεται και η πρόταση από την πλευρά της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν στις 24 Μαΐου. Αυτό δήλωσε η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στην ΕΡΤ. “Οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ανοίξουν εφόσον το εισηγηθούν οι επιστήμονες. Δεν μπορεί να εμποδιστεί η μετάδοση του ιού σε παιδιά από 3 μηνών που δεν μπορούν να τηρηθούν μέτρα, όπως μάσκες και self test”, ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου. “Πρότασή μας είναι να ανοίξουν στις 24 Μαΐου αν ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία δεν είναι μεγάλος. Θα δώσουμε την ελευθερία σε όσους Σταθμούς το επιθυμούν να παρατείνουν τη λειτουργία τους και μετά το τέλος Ιουλίου” πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε η κ. Μιχαηλίδου, “Οι λοιμωξιολόγοι ζήτησαν ακόμη λίγη υπομονή. Δεν είμαστε σε σημείο να πούμε ότι δεν θα ανοίξουν καθόλου. Χρειάζονται ακόμη δύο εβδομάδες.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, ο οποίος μιλώντας στο MEGA την Πέμπτη δήλωσε ότι “για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, είναι μια συζήτηση που έχουμε κάνει. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολο να υποβληθούν σε self-tests και να φορούν μάσκες”. “Το άνοιγμά τους αναμένεται γύρω στις 20-24 Μαΐου. Είμαστε σε επικοινωνία με τους ειδικούς” σημείωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ