Πολυτεχνείο-ΣτΕ: Απέρριψε το αίτημα του «ΜέΡΑ25» να «παγώσει» η απόφαση απαγόρευσης συγκεντρώσεων

Της Άννας Κανδύλη

Απέρριψε για λίγους δημοσίου συμφέροντος το αίτημα του «ΜέΡΑ25» και του γραμματέα του Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς και του Σωματείου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη, που ζητούσαν να «παγώσει» η απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, περί απαγόρευσης των συναθροίσεων εν όψει της αυριανής επετείου του Πολυτεχνείου, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σαρπ.

Συνεπώς, θεωρείται συνταγματική η απαγόρευση για λόγους προστασίας της δημοσίας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19.

Οι προσφεύγοντες κατέθεσαν το πρωί αίτηση ακύρωσης, αίτηση αναστολής ενώ υπέβαλλαν και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής προκειμένου να ανασταλεί άμεσα η υπ’ αριθμό 1029/8/18 απόφαση του αρχηγού της ΕΛ. ΑΣ.

Παράλληλα, στρεφόντουσαν και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, υποστηρίζοντας ότι η απαγόρευση των εορτασμών της επετείου του Πολυτεχνείου παραβιάζει το άρθρο 11 του Συντάγματος που αφορά το δικαίωμα των πολιτών για δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, όπως επίσης παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Υποστηρίζουν επίσης ότι η προσβαλλόμενη απόφαση δεν έχει νόμιμη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα, ενώ επικαλούνται και Ευρωπαϊκή νομολογία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ