Πόλεμος των… άστρων στα καμένα

Των Δ. Πανανού, Κ. Νικολόπουλου, Θ. Σωτήρη

Εξελίξεις δροµολογούν τα ηχητικά ντοκουµέντα που είδαν το φως της δηµοσιότητας ανάµεσα στον τέως αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώµατος Βασίλη Ματθαιόπουλο και τον πραγµατογνώµονα της Εισαγγελίας, επιπυραγό ∆ηµήτρη Λιότσιο, καθώς δύο από τις πιο καταστροφικές φωτιές του παρελθόντος, στη Μάνη και στα Κύθηρα, µπαίνουν ξανά στο «µικροσκόπιο» της ∆ικαιοσύνης.

Τα όσα ακούγονται στις επίµαχες τηλεφωνικές συνοµιλίες, στις οποίες ο Ματθαιόπουλος φαίνεται να απειλεί τον Λιότσιο κάνοντας λόγο για δυσµενή µετάθεση και για έκθεσή του στην υπηρεσία, ενώ επικαλείται ως παράδειγµα τις φωτιές σε Κύθηρα και Μάνη, το 2017, όταν -σύµφωνα µε τον κ. Ματθαιόπουλο- ο τότε αρχηγός Βασίλης Καπέλιος άφησε τον επιχειρησιακό υπαρχηγό Γιάννη Βασιλειάδη χωρίς εναέρια µέσα, έχουν προκαλέσει αναταραχή στους κόλπους του Πυροσβεστικού Σώµατος, αλλά και την οργή των κατοίκων των περιοχών.

Οι «ύποπτες» συνοµιλίες έχουν ανοίξει τα στόµατα πολλών αξιωµατικών της Πυροσβεστικής που µέχρι σήµερα φοβούνταν και δεν τολµούσαν να µιλήσουν. Έμπειροι αξιωµατικοί σκιαγραφούν το παρασκήνιο που αποτελεί µέρος ενός «εσωτερικού πολέµου για την κορυφή». Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο ενός από αυτούς: «Το ότι αποφάσισε ο Λιότσιος να τα καταγγείλει στον ανακριτή και να προχωρήσει και σε µήνυση εναντίον του πρώην αρχηγού, δύο ολόκληρα χρόνια µετά, δεν αφήνει κανέναν µας αδιάφορο, ειδικά όταν ξέρουµε το παρασκήνιο που υπάρχει». Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, χωρίς να αµφισβητούν τα ηχογραφηµένα ντοκουµέντα που προσκόµισε ο συνάδελφός τους, «όταν ακούς µια γνωστή φωνή την αναγνωρίζεις».

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ