Πολεμικό Ναυτικό: Ασκήσεις με καταιγισμό πυρών σε Κρητικό και Μυρτώο Πέλαγος – ΒΙΝΤΕΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, παρακολούθησε πάνω από την φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ, που είχε εμβολήσει την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis, το καλοκαίρι, τρεις ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Το Πολεμικό Ναυτικό αναπτύχθηκε στο Μυρτώο, το βόρειο και το νότιο Κρητικό Πέλαγος στο πλαίσιο των ασκήσεων Λόγχη, Αιγιαλός και Περισκόπιο.

Φρεγάτες Πυραυλάκατοι, Πλοία επιτήρησης, Ταχέα Σκάφη αποβάσεων αλλά και τα υποβρύχια φαντάσματα κλάσης Παπανικολής, επί μία εβδομάδα, από την Δευτέρα έως και σήμερα το μεσημέρι, έβαλαν κατά παντός στόχου.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού «Κατά τις ανωτέρω ασκήσεις εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πυρών κατά στόχων επιφανείας και αέρος με το σύνολο των πυροβόλων των πλοίων, βολές τορπιλών γυμνασίων από υποβρύχια καθώς και σημαντικός αριθμός αντικειμένων εξάσκησης σε όλα τα είδη των απειλών».

Ο Αρχηγός εξήρε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την μαχητική ικανότητα του Στόλου, την προσήλωση στο καθήκον και την αποφασιστικότητά του προσωπικού των μονάδων ιδιαίτερα κατά την πρόσφατη μοναδική σε διάρκεια κινητοποίηση υπό συνθήκες πανδημίας και τους απηύθυνε ευχές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ