Πολάκης: Θέλω να νικήσω τον Κασσελάκη για να ηττηθεί το απολιτίκ πράγμα που εκπέμπει – Μέρος των «87» τον βοηθά να συμπεριφέρεται σαν Βασιλάκης Καΐλας

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη και τον Αλέξη Τσίπρα μίλησε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Παύλος Πολάκης.

Όπως είπε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «αυτό το οποίο ανέφερα εγώ εχθές είναι ότι δυστυχώς με ευθύνες του πρώην προέδρου που στέλνει εξώδικα στο κόμμα, το οποίο θέλει να ηγηθεί και με ευθύνες ενός κομματιού σοβαρού από τους «87», οι οποίοι προώθησαν τον αποκλεισμό του, έχει μεταφερθεί η κουβέντα από την αναγκαιότητα διατύπωσης ενός προγράμματος συγκεκριμένου και ριζοσπαστικού που πρέπει να εκπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναφέρει πίσω το 1.000.000 των απλών λαϊκών ανθρώπων και ψηφοφόρων του. Των κανονικών ανθρώπων δηλαδή, που συναντά στο δρόμο. Αντί λοιπόν, να πάμε την κουβέντα εκεί, κουβεντιάζουμε με ένα τοξικό και διχαστικό κλίμα, το οποίο είναι αποκρουστικό για την κοινωνία».

Ο Παύλος Πολάκης πρόσθεσε ότι «αυτό το πράγμα είναι το οποίο είπα ότι υπάρχουν ευθύνες και στις δύο μεριές, ότι εγώ δεν υπηρετώ κανένα από αυτά τα δύο πολιτικά σχέδια. Δηλαδή το πολιτικό σχέδιο του κ. Κασσελάκη που θέλει ένα κόμμα του 5% που θα ασχολείται με ένα μέρος των δικαιωμάτων ή το πολιτικό σχέδιο μιας άλλης μεριάς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει πάλι ένα μικρό ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθημα και στήριγμα μιας «Κεντροαριστεράς» (…). Εγώ όμως, θέλω έναν ΣΥΡΙΖΑ που να ξαναγίνει ηγεμονική δύναμη στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βασικός κορμός και πυρήνας της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης, που θα διεκδικήσει και θα παλέψει για την πτώση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα εκπέμψει ένα πρόγραμμα που θα εφαρμόσει την επόμενη μέρα, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Για Κασσελάκη: «Θέλω να τον νικήσω διότι θέλω να ηττηθεί το απολιτίκ πράγμα το οποίο εκπέμπει»

Εν συνεχεία, ερωτηθείς σχετικά με το αν θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο αλλά και αν θα είναι ξανά υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης, ο κ. Πολάκης ανέφερε χαρακτηριστικά το εξής:

«Το Συνέδριο θα γίνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πραγματοποιηθεί. Οι εκλογές δεν πρέπει να αναβληθούν. Όσον αφορά στον κ. Κασσελάκη έχω τοποθετηθεί καθαρά. Εγώ δεν θέλω να τον αποκλείσω. Θέλω να τον νικήσω διότι θέλω να ηττηθεί το απολιτίκ πράγμα το οποίο εκπέμπει. Όλη αυτή η λογική η οποία δεν απαντά στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας αλλά ουσιαστικά με τη βοήθεια και μέρους των «87», τον έχει κάνει να συμπεριφέρεται σαν Βασιλάκης Καΐλας που με πετάνε εκτός. Όχι, εγώ θέλω να επανέλθει στο στίβο της αντιπαράθεσης και να ηττηθεί. Και τον προκαλώ και δημόσια να προχωρήσουμε σε ένα debate που να αντιπαραθέσουμε τις ιδέες μας. Να βγάλει ο καθένας το συγκεκριμένο πρόγραμμά του και όχι γενικά να πετάμε κουβέντες που να πυροδοτούν διχασμό».

Για τον Αλέξη Τσίπρα

Τέλος, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και αν οφείλει να μιλήσει στο Συνέδριο, ο Παύλος Πολάκης τόνισε: «Να ρωτήσετε τον ίδιο και όχι εμένα. Ο Αλέξης ανέλαβε την ευθύνη του και παραιτήθηκε. Από κει και πέρα έχει επιλέξει να παρεμβαίνει μέσω του Ινστιτούτου. Είναι αλήθεια ότι παλέψαμε για πάρα πολλά πράγματα και φτιάξαμε και πάρα πολλά πράγματα, αλλά κάποιες στιγμές συγκρουστήκαμε κιόλας γιατί είχαμε διαφορετικές εκτιμήσεις σε σχέση με την ένταση της αντιπολίτευσης, την οποία έπρεπε να κάνουμε το 2019 – 2023. Είχαμε διαφορετική αντίληψη σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας κτλ. Από κει και πέρα νομίζω ότι τον Αλέξη Τσίπρα πρέπει να ρωτήσετε που έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο έφερε την Αριστερά σε κυβερνητική θέση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK