Ποιους χαρακτήρισε «καραγκιόζηδες» ο Θεόδωρος Πάγκαλος;

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, μίλησε για την εξεταστική επιτροπή και προχώρησε σε σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Μιλώντας στον Βήμα Fm, χαρακτήρισε «καραγκιόζηδες» όσους συμμετέχουν σε αυτή, και δήλωσε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν έχει καμία υποχρέωση να παραστεί σε αυτή όπως δεν έχει και καμία υποχρέωση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Γιατί χρειάζεται Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή; Τόση μεγαλορρημοσύνη και κομπορρημοσύνη και ύφος; Ας κάνουμε μια επιτροπή, ας βάλουμε μέσα και μερικούς καθηγητές οικονομικών. Μιλάω για σοβαρή επιτροπή, όχι για καραγκιόζηδες που μάζεψε η κυρία Κωνσταντοπούλου απ’ τα πέρατα της οικουμένης για να φάνε τα λεφτά του ελληνικού κράτους και να περάσουν τις μέρες αυτές σαν διακοπές. Και φέρανε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον ξεφτιλίσουνε. Θέλω να απευθύνω και μια προειδοποίηση στον κ. Παυλόπουλο. Να σταματήσει να πληρώνει συναλλαγματικές. Τον βγάλανε πρόεδρο οι αριστεροί και όσοι τον ψηφίσανε, δεν τους έχει καμία υποχρέωση, ας παρακολουθήσει τον κ. Στεφανόπουλο. Τον κ. Στεφανόπουλο τον έβγαλε πρόεδρο το ΠΑΣΟΚ και η Πολιτική Άνοιξη, ήταν αρχηγός κόμματος στο παρελθόν ο Στεφανόπουλος και είναι μια σοφή φυσιογνωμία. Δεν λειτούργησε όλη του τη θητεία για να ανταμείψει και να ανταποδώσει σε κανένα πρόεδρο», είπε ο κ. Πάγκαλος και συνέχισε χαρακτηρίζοντας άθλια τη συμπεριφορά «του προέδρου της Δημοκρατίας, να πάει να ξεφτιλίζεται σε ένα τέτοιο φαινόμενο. Τον κάλεσε η πρόεδρος της Βουλής επειδή τον ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, το ξέρει κι ο καραγκιόζης αυτό κι ο μικρός Έλληνας. Άλλο ότι δεν μιλάνε», σχολίασε μεταξύ άλλων ενώ για την εξεταστική επιτροπή είπε:

«Γίνεται για να ηχήσει το καμπανάκι της ποινικής δίωξης και για να καταδιωχθούν και να απειληθούν και να τρομοκρατηθούν οι αντίπαλοι της κυβέρνησης. Ο λαός έχει δικαίωμα να αυτοκτονήσει, δίκιο δεν έχει όμως. Κάνει βλακεία, η βλακεία είναι ελεύθερη, δεν τιμωρείται από επιτροπές και δικαστήρια και διαδικασίες κοινοβουλευτικές. Εάν όμως παραβιάζεις το Σύνταγμα και προβλέπεις και αναπτύσσεις ιδεολογία για τη δημιουργία άλλου καθεστώτος και μέσα στα πλαίσια αυτής της δημιουργίας και της δράσης προκύπτουν διάφορες δυσμενείς και δυσάρεστες συνέπειες, τότε υπάρχει ένα ερωτηματικό: έχεις δικαίωμα να στρέφεσαι εναντίον του υφισταμένου καθεστώτος;».

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Πάγκαλου στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Πάγκαλος: Θέλω να στηρίξω Τσίπρα και δεν με αφήνουν ο Κατρούγκαλος και η Κωνσταντοπούλου

Πάγκαλος: Αηδιάζω με τον Βαρουφάκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ