Πλεύρης στον Realfm 97,8 για την πρόταση δυσπιστίας: Η αντιπολίτευση μπαίνει σε ένα πλαίσιο μικροκομματικού οφέλους

«Το ηχητικό είχε αποσαφηνιστεί από τις πρώτες ημέρες ότι ο διάλογος “φύγε” δεν αφορούσε το συγκεκριμένο μοιραίο τρένο, δεν προσδίδει κάτι επιπλέον. Δεν ξέρω πώς το πήρε το ΜΜΕ που το πρόβαλε, εγώ σας λέω ότι η κυβέρνηση δεν είχε κάποιο όφελος και θα πω γιατί: δεν αμφισβητείται από κανέναν ότι υπήρχε ανθρώπινο λάθος, ακόμα και η αντιπολίτευση λέει ότι έχουμε ανθρώπινο λάθος αλλά και άλλες ευθύνες. Άρα ποιος ο λόγος η κυβέρνηση να ερχόταν να κάνει μια παρέμβαση σε υλικό για να αποδείξει κάτι που έχει ομολογηθεί από την πρώτη στιγμή, δηλαδή με εγκληματική ευθύνη ο σταθμάρχης έβαλε δύο τρένα στην ίδια ράγα και δεν τα παρακολούθησε»  δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8.

«Η αντιπολίτευση μπαίνει σε ένα πλαίσιο μικροκομματικού οφέλους. Μπορώ να καταλάβω την κριτική που μας γίνεται, αν έχουμε αποδώσει σωστά τις πολιτικές ευθύνες, μπορώ να καταλάβω την κριτική ότι εμείς πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τον κ. Καραμανλή και λέμε δεν κάνουμε προκαταρκτική, αλλά το να έρχονται και να λένε ότι με ένα πέπλο η κυβέρνηση και συμμετέχει σε πράξεις του ποινικού δικαίου προκειμένου να συγκαλύψει, στην πραγματικότητα εκμεταλλεύονται συνωμοσίες που υπάρχουν και τον πόνο συγγενών» περιέγραψε.

«Να δεχθώ την κριτική ότι το πόρισμα μπορεί να έχει παραλείψεις, εγώ πιστεύω ότι είναι άρτιο. Να δεχθώ την κριτική σε μια σειρά αν έχουμε αποδώσει σωστά την ευθύνη και την αναλάβαμε όπως έπρεπε, να απαντήσουν σε αυτά που λέμε ότι η 717 σύμβαση δυστυχώς βάλτωσε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ εξάντλησε τις δυνατότητες να την ολοκληρώσει αλλά να φτάνουμε στο σημείο να λέμε ότι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί έρχονται και συγκαλύπτουν με ποινικά κολάσιμες πράξεις στοιχεία για να αποδείξουν κάτι που έχει αποδειχτεί, ότι δηλαδή ο σταθμάρχης φταίει, ξεπερνά την λογική» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Το σύνολο του υλικού των διαλόγων, αυτούσιο, έχει μεταφερθεί και είναι μέρος της ανάκρισης από την πρώτη στιγμή. Η δικαιοσύνη από την πρώτη στιγμή έχει το αυτούσιο υλικό και βάση αυτού κρίνει» συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ