Πλεύρης: Σε επικοινωνία με την οικογένεια της Μυρτούς από την Πάρο – Τι εξετάζεται

Η ιστορία της Μυρτούς, που υπέστη βάναυση κακοποίηση πριν από εννέα χρόνια στην Πάρο, εξακολουθεί να συγκλονίζει την κοινή γνώμη.

Η Μυρτώ ζει καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι και κινείται με αναπηρικό καρότσι, με την ίδια και την οικογένειά της να ανεβαίνουν τον δικό του Γολγοθά όλα αυτά τα χρόνια.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενημέρωσε σήμερα τη Βουλή ότι έχει έρθει σε επαφή με την οικογένεια της Μυρτούς, η μητέρα της οποίας χθες αναφέρθηκε στη δυσκολία μετάβασης σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στην κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται τη σύμβαση δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος για την αναβάθμιση υποδομών στον τομέα της Υγείας, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι ως υπουργός και ως άνθρωπος βρίσκομαι “απόλυτα δίπλα στη Μυρτώ προκειμένου να λυθούν όλες οι διαδικασίες, που δεν αφορούν την ελληνική πλευρά, αλλά μπορεί η ελληνική πλευρά να συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση, προκειμένου (η Μυρτώ) να έχει την καλύτερη δυνατή θεραπεία”.

Ώστε, επιτέλους, το κορίτσι που ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ με μία εγκληματική ενέργεια, να μπορέσει να αισθανθεί ότι η πολιτεία είναι απόλυτα δίπλα της, ανέφερε ο υπουργός Υγείας για να συμπληρώσει πως “θα προσπαθήσω κατά το δυνατό, και στις αρμοδιότητες που μου αναλογούν, να λύσω τα θέματα που θα μου θέσει η οικογένεια”.

Θάνος Πλεύρης

Πλεύρης: Τι είπε για την καταγγελία γιατρού δεν την προσέλαβαν στο ΕΣΥ επειδή έχει μικρά παιδιά

Απαντώντας σε παρέμβαση του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, “για αποκλεισμό γυναίκας-γιατρού από θέση στο ΕΣΥ» με το σκεπτικό «ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα ιατρικά της καθήκοντα επειδή είναι μητέρα δυο παιδιών”, ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής πως έχει συνεννοηθεί με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία έχει ήδη ζητήσει τον σχετικό φάκελο ώστε να εξεταστεί, εάν υπάρχει αντικειμενικό θέμα ή οποιοδήποτε άλλο θέμα, όπως ανέφερε ο κ. Ξανθός.

“Να είστε σίγουροι ότι η αναπληρώτρια θα επέμβει και θα κάνει όλες τις ενέργειες”, σημείωσε ο κ. Πλεύρης και διαβεβαίωσε: “Το εξετάζουμε στον βαθμό που έχουμε αντικειμενική κρίση, ασχέτως των όσων γράφτηκαν, αλλά εάν υπάρχει υπονοούμενο άλλης φύσεως ως προς την κρίση που έχει να κάνει με τη θέση της συγκεκριμένης μητέρας και με τα παιδιά της να ξέρετε ότι θα επιληφθούμε”.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι η διάταξη του νομοσχεδίου για μη εκτέλεση της απέλασης παράνομων μεταναστών που θα προσέλθουν να εμβολιαστούν αφορά ακριβώς τη στιγμή του εμβολιασμού. “Δεν υπάρχει αναστολή με την έννοια της πριμοδότησης, απλώς εκείνη τη στιγμή δεν θα μπορεί να εκτελεστεί η απόφαση απέλασης”, υπογράμμισε ο Θάνος Πλεύρης.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.