Πλεύρης: Ο κ. Γιαννάκος θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη να αποδείξει αυτά που λέει για τις ΜΕΘ – Είμαι εξοργισμένος

Εξοργισμένος δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης για τα περί «ΜΕΘ που κρατούνται για VIP ασθενείς». Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη να αποδείξει αυτά που λέει».

Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι «πρόκειται για ψεύδη» και δήλωσε εξοργισμένος καθώς όπως είπε θα μπορούσε να δεχθεί κριτική για παραλείψεις ή γιατί δεν υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να χαρακτηρίζει ουσιαστικά εγκληματίες την κυβέρνηση ένας συγκεκριμένος συνδικαλιστής.

«Το να λέγεται ότι γιατροί και νοσηλευτές και προφανώς και πολιτικά προϊστάμενοι, βρίσκονται σε ένα κύκλωμα εγκληματικό που κρατάει κλίνες κενές προκειμένου αν αρρωστήσει ο Ντσούνος, ο Κούτρας ή ο Πλεύρης να μπορέσει να έχει κλίνη ΜΕΘ και να μην έχουν άλλοι συμπολίτες, με συγχωρείτε αυτό είναι ψευδέστατο, συκοφαντικό και σας ενημερώνω ότι έχω ήδη συντάξει την αναφορά αξιοποίνων πράξεων για να την καταθέσω» είπε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε ότι:

«Όσοι δεν πηγαίνουν στην εισαγγελία να πουν αυτά που καταγγέλλουν, θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τα ψέματα που λένε. Δεν περιμένω την εισαγγελία να κινηθεί, κινούμαι εγώ και ζητώ από την εισαγγελία να ελέγξει τις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές που έγιναν καταθέτοντας την αναφορά αξιοποίνων πράξεων».

«Ο κ. Γιαννάκος και το λέω ευθέως δεν έχει τολμήσει να πει ένα όνομα. Λέει ότι ‘’κρατάνε κλίνες’’. Ας τολμήσει να πει ένα όνομα. Γιατί μόλις πει ένα όνομα τότε θα δεχθεί και προσωπική μηνυτήρια αναφορά. Πρέπει να είναι υπεύθυνοι και οι συνδικαλιστές σε αυτόν εδώ τον τόπο», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Η καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για τις ΜΕΘ

Μιλώντας στο Kontra Channel, ο κ. Γιαννακός υπογράμμισε ότι “οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν, μαζί με του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας, είναι 1.250. Οι 300 είναι του ιδιωτικού τομέα, για γενικά περιστατικά. Πολλές τις χρησιμοποιούν για δικές τους ανάγκες, δεν τις δίνουν στο σύστημα. Οι δημόσιες κλίνες ΜΕΘ είναι 950.

Από αυτές, οι 647 δίνονται για περιστατικά covid-19. Την Τρίτη, ήταν εντός ΜΕΘ (διασωληνωμένοι και μη) 600 ασθενείς. Άρα, ακόμη και όλοι διασωληνωμένοι να ήταν, από τους 714 μένουν 114 διασωληνωμένοι με covid-19 που βρίσκονται εκτός.

Οι κλίνες ΜΕΘ για covid-19 είναι 647, αλλά μέσα είναι 600. Οι 47 κλίνες είναι κενές. Γιατί είναι κενές, ενώ έχουμε 114 ασθενείς εκτός; Τις κρατάνε για “ειδικές περιπτώσεις”. Μητροπολίτες, πολιτικούς, κτλ. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο κενές κλίνες ΜΕΘ στο ΚΑΤ. Γιατί δεν μεταφέρονται εκεί π.χ. ένα ανδρόγυνο που είναι στο νοσοκομείο της Νίκαιας, 58 και 59 ετών, διασωληνωμένοι από χτες;».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ