Πλεύρης: Λογικό να υπάρξει παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο  να παραταθούν τα υφιστάμενα μέτρα για τον κορονοϊό για άλλη μια εβδομάδα εάν η Επιτροπή ειδικών το αποφασίσει άφησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης “αυτή τη στιγμή ο έντονος προβληματισμός και σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας και σε επίπεδο επιστημόνων είναι ότι από την μια πλευρά βλέπουμε την αποκλιμάκωση σε μικρότερο χρονικό διάστημα από όσο είχαμε υπολογίσει, δηλαδή φαίνεται ότι  κανείς δεν ξέρει πώς θα πάει”.

“Από την άλλη πλευρά  στο Εθνικό Σύστημα Υγείας υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση και από την ΔΕΛΤΑ” υπογράμμισε ο υπουργός.

“Eίναι λογικό προκειμένου να παρακολουθήσουμε όλο το φαινόμενο, να υπάρξει παράταση των μέτρων. Θα περιμένουμε βέβαια την εισήγηση των ειδικών. Αλλά πιστεύω ότι προς αυτή κατεύθυνση υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες ώστε να κλείσουμε 20-25 ημέρες με τα μέτρα προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη αξιολόγηση της πορείας” σημείωσε.

“Αυτή η απόφαση θα είναι για 1 εβδομάδα. Άρα αυτή τη στιγμή η απόφαση της Επιτροπής που θα παρθεί τώρα θα αφορά το διάστημα της επόμενης εβδομάδας, θα είναι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου” συμπλήρωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ