Πιτσιόρλας στον Realfm 97,8: Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει μέχρι το καλοκαίρι ένα πλήρες πρόγραμμα για τη μεταμνημονιακή εποχή

“Η πιστοληπτική γραμμή σημαίνει νέο πρόγραμμα, στην άλλη λύση η Ελλάδα έχει το δικό της πρόγραμμα με μεγαλύτερη αυτονομία. Όλοι θα έπρεπε να συμφωνούμε στην επιδίωξη να βγούμε καθαρά από το μνημόνιο το καλοκαίρι. Μακάρι να το πετύχουμε” δήλωσε μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, o υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

“Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει μέχρι το καλοκαίρι ένα πλήρες πρόγραμμα που θα αφορά τη μεταμνημονιακή εποχή, θα είναι αυτό που θα εφαρμόσουμε. Η πολιτική της κυβέρνησης θέλει νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, καμία σχέση με το παρελθόν και να το υλοποιήσουμε με μεγαλύτερη ζέση και σε συνεργασία με τον ελληνικό λαό” ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας.

“Άλλο πράγμα οι δομικές μεταρρυθμίσεις, στις οποίες είμαστε ανυποχώρητοι και θα τις υλοποιήσουμε όλες και άλλο πράγμα είναι η διόρθωση κάποιων εξόφθαλμων πραγμάτων που αποτελούν πια και εμπόδιο για την ανάπτυξη της χώρας. Αυτή την αυτονομία πρέπει να την έχουμε. Μακάρι να μπορέσουν να επιτευχθούν όλα αυτά, διότι είναι προφανές ότι οι δανειστές μας, οι εταίροι μας, μας θέλουν υπό έλεγχο, θα ήταν παράλογο να θέλουμε και εμείς να είμαστε υπό έλεγχο” τόνισε.

“Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας έχει την άποψή του, εμείς έχουμε μια διαφορετική άποψη. Όταν η κυβέρνηση, όταν η χώρα προσπαθεί να πετύχει ένα στόχο, καλό θα είναι αυτό να επικουρείται από όλους τους παράγοντες του δημόσιου βίου και της οικονομίας. Δεν είναι καλό να υπάρχει αυτή η διαφορά” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ