Πιθανή συνάντηση Βενιζέλου-Κουβέλη

Πιθανή συνάντηση Βενιζέλου-Κουβέλη

Αγώνα δρόμου κάνουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να πείσουν τον Φώτη Κουβέλη να πει το «ναι» στα εργασιακά.

Σύμφωνα με το MEGA, δεν αποκλείεται, λένε οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, να συναντηθεί με τον Φώτη Κουβέλη τη Δευτέρα στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει. Μία συνάντηση που θα γινόταν σήμερα, εάν γινόταν πιο νωρίς η συνάντηση του κ. Κουβέλη με τον Πρωθυπουργό.

Το επιχείρημα του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι ότι και τα τρία κόμματα συμφωνήσαν στο πακέτο 13,5 δισ ευρώ, ουσιαστικά στο σύνολό του,  και δεν πρέπει τα χαλάσουν  στο 0,1 %. Το δεύτερο επιχείρημα είναι το ΠΑΣΟΚ αιμορραγεί, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε δημοσίως και δεν πρέπει τώρα να σπάσει η συμφωνία.

Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης δεν περιμένει θεαματικές αλλαγές από τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν θα υπαναχωρήσει, εκτός αν διαχωριστούν τα εργασιακά, καθώς θεωρεί ότι έστω και την τελευταία στιγμή είναι εφικτή η χρονική μετάθεσης της συζήτησης για τα εργασιακά. Επικαλείται μάλιστα το επιχείρημα της Κομισιόν ότι οι αλλαγές που προωθούνται στα εργασιακά είναι ασυμβίβαστες και με την ευρωπαική νομοθετσία.

Όσον αφορά την ψηφοφορία της Τετάρτης η ΔΗΜΑΡ σκέφτεται να δηλώσει παρών αν και την τελική απόφαση θα την πάρει η εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ που συνεδριάζει τη Δευτέρα, ενώ με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η ΔΗΜΑΡ έχει την πρόθεση να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό, παρά τις ενστάσεις που διατύπωσε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων Ασημίνα Ξηροτύρη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ