Πικραμμένος: Ισχυροποιούμε τις συνταγματικές και τις ρυθμιστικές αρχές

Ισχυροποιούμε τις συνταγματικές και τις ρυθμιστικές αρχές, ικανοποιώντας πάγια αιτήματα για την εύρυθμη λειτουργίας τους, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, στην ομιλία του στη Βουλή όπου συζητείται το ερανιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Πρόκειται για οριζόντιες διατάξεις, τόνισε ο Παναγιώτης Πικραμμένος και σημείωσε ότι η πρωτοβουλία ήταν των ίδιων των αρχών, που εκδηλώθηκε με μια κοινή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Με αυτήν, όπως είπε, εξέθεταν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι έπειτα από διαβούλευση φτάσαμε στην σημερινή νομοθετική πρωτοβουλία.

Τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζονται με αυτές τις ρυθμίσεις, τόνισε στην ομιλία του, ήταν το φυλλορρόημα υπαλλήλων και με τις ρυθμίσεις που εισάγονται, οι προσλήψεις επιταχύνονται μέσω ενός ευλύγιστου συστήματος με έναν μεικτό τρόπο, δηλαδή χωρίς να βγουν εκτός του ΑΣΕΠ.

Περιορίζονται οι δυνατότητες αποσπάσεων από τις αρχές σε άλλες υπηρεσίες, ενώ οι αμοιβές των εργαζομένων ακολουθούν ό,τι περίπου ισχύει και στο υπόλοιπο Δημόσιο. Παράλληλα, επισήμανε ο Παναγιώτης Πικραμμένος, επεκτείνεται και η προσωπική διαφορά και σε εκείνο το προσωπικού που δεν την ελάμβανε, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημά τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ